click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Amazon Go: Κατάστημα χωρίς ταμεία – Μπαίνεις, ψωνίζεις και φεύγεις! Pin Tweet Share

Amazon Go: Κατάστημα χωρίς ταμεία – Μπαίνεις, ψωνίζεις και φεύγεις!

06/12/2016

Μπαίνεις, παίρνεις αυτά που θέλεις και φεύγεις.

Η Amazon παρουσιάζει το Amazon Go, ένα φιλόδοξο project που είχε στα σκαριά για τέσσερα χρόνια, ένα νέο είδος καταστήματος που δεν θα χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά για να πληρώσεις. Το concept είναι ότι οι πελάτες θα μπαίνουν στο κατάστημα, θα παίρνουν ότι προϊόντα θέλουν από τα ράφια και απλά θα φεύγουν, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν στο κατάστημα. 

Πώς όμως λειτουργεί; 

Σύμφωνα με την Amazon, η εμπειρία του καταναλωτή βασίζεται στον ίδιο τύπο τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τα αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό. Μόλις παίρνεις ένα προϊόν από το ράφι, αισθητήρες ανιχνεύουν τι έχεις πάρει και την τιμή του. Οι τιμές των προϊόντων προτίθενται σε ένα virtual καλάθι. Εάν αλλάξεις γνώμη για ένα προϊόν και το ξαναφήσεις στο ράφι αυτόματα αφαιρείται και η τιμή του από το εικονικό καλάθι. Όταν τελειώσεις τα ψώνια σου απλά φεύγεις, χρεώνεται η κάρτα σου με τα σύνολο και σου έρχεται η απόδειξη των αγορών σου.

Προς το παρόν, το Amazon Go άνοιξε στο Σιάτλ, στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι 167 τετραγωνικά μέτρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και εξυπηρετεί μόνο υπαλλήλους της εταιρείας. Το Amazon Go αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο κοινό στις αρχές του 2017.