click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
10 tech facts που δεν ήξερες και θα πεις σίγουρα στην παρέα Pin Tweet Share

10 tech facts που δεν ήξερες και θα πεις σίγουρα στην παρέα

22/07/2021
Όλοι αγαπάμε τα facts. Ξέρεις, εκείνες τις μίνι «μπουκιές» πληροφορίας που δεν αλλάζουν τίποτα στη ζωή σου, αλλά θέλεις να κεράσεις τους φίλους σου; 

Αν ξέρεις, μάθε και 10 ακόμα σχετικά με την τεχνολογία και μοιράσου ελεύθερα.

1. Το space είναι το πιο «πολυπατημένο» κουμπί στον κόσμο. Μάλιστα, τη στιγμή που το πατάς εσύ, το κάνουν ακόμα 7.000.000 άνθρωποι. Να κι ένας τρόπος να μη νιώθεις ποτέ μοναξιά. 

2. Η Apple το 1986 λάνσαρε σειρά ρούχων και lifestyle αντικειμένων. Λεγόταν ‘The Apple Collection’ και πολύ θα θέλαμε ένα 80’s μπλουζάκι της.
 

3. Και τώρα που γράψαμε Apple. Ήξερες ότι κάθε διαφήμιση iPhone δείχνει πάντα ώρα 9.41; Γιατί τότε ήταν η ώρα που ο Steve Jobs ανακοίνωσε στην ανθρωπότητα το iPhone 1 το 2007 και από ότι φαίνεται κρατάνε γερά τις παραδόσεις. 

4. Όταν η Amazon αποφάσισε να κάνει rebranding, έγινε viral. Όχι γιατί ήταν εντυπωσιακό το νέο της logo, αλλά περισσότερο γιατί θύμιζε οδοντόβουρτσα και το μουστάκι του Χίτλερ.  Εν μία νυκτί, έγινε διπλωμένο blue tape. Το χαμόγελο έμεινε σταθερή αξία. 
 

5. To logo του twitter απ’ την άλλη, έχει κρυφό όνομα και λέγεται Larry. Βαφτίστηκε προς τιμήν του NBA παίκτη Larry Bird και μας αποκαλύφθηκε το 2011 από tweet της εταιρείας. 

6. Άλλοι φοβούνται τις αράχνες, άλλοι τους υπολογιστές. “Cyberophobia” είναι ο επίσημος όρος όταν δεν θέλεις να πλησιάζεις PC. Σε αντίθεση με τον “Nomophobia” που είναι ο φόβος του να μείνεις μακριά απ’ το κινητό σου. 

7. Πρώτη φωτογραφία που στάλθηκε από κινητό ήταν ένα νεογέννητο κοριτσάκι σε μαιευτήριο. Το 1997 ο προγραμματιστής Philippe Kahn περιμένοντας το «θαύμα της φύσης» έγραψε έναν κώδικα στον υπολογιστή του και με μια ψηφιακή μηχανή κατάφερε να στείλει τη φωτογραφία σε 2000 ανθρώπους από το κινητό του. 
 

8.  Νέα είδη ζώων έχουν ανακαλυφθεί στο eBay. Ο λόγος για Coelopleurues exquistitus που πουλιόταν με αρχική τιμή 9.5 δολάρια. 

9.   Η Apple στην πολιτική της εγγύησής της, δεν καλύπτει συσκευές που έχουν εκτεθεί σε καπνό τσιγάρου, σε περίπτωση που διαγνωστεί σχετική βλάβη. 

10. Η πρώτη φωτογραφία (ή τουλάχιστον αυτή που επιβίωσε) από κάμερα χρειάστηκε 8 ώρες για να τραβηχτεί και ονομάζεται “View from the Window at Le Gras”.
 

Και ένα τελευταίο για τους φίλους της τέχνης.

11. Το 1500 ο Leonardo da Vinci σχεδίασε το πρώτο ρομπότ της ιστορίας. Ήταν ένας μηχανισμός μέσα σε μεσαιωνική πανοπλία με στόχο να κινήσει χέρια, πόδια και να σταθεί όρθιο. Σήμερα, τα χειρόγραφά του έγιναν κατασκευές και απέδειξαν ότι το ρομπότ ήταν λειτουργικό, ακριβώς έτσι όπως το σχεδίασε.