click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Το Android σου κάνει συνέχεια restart. Εσύ τι μπορείς να κάνεις; Pin Tweet Share

Το Android σου κάνει συνέχεια restart. Εσύ τι μπορείς να κάνεις;

20/11/2020
«Γιατί το Android μου ανοιγοκλείνει;»
Αν αναρωτιέσαι γιατί το κινητό σου κάνει επανεκκίνηση με δική του πρωτοβουλία, «παγώνει» και δεν υπακούει πια στις εντολές σου, τότε σε ενδιαφέρει να μάθεις τους πιο συνήθεις λόγους που το προκαλούν και κάποιες γρήγορες λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις για να το επαναφέρεις.

Αιτία #1 – Όχι τόσο… καλές εφαρμογές
Συνήθως πρόκειται για ένα σφάλμα επικοινωνίας που εμποδίζει το κινητό σου να ολοκληρώσει την αρχική λειτουργία εκκίνησης.  Αυτό το σφάλμα συχνά εντοπίζεται σε κατεστραμμένες εφαρμογές, ιούς όπως κακόβουλο λογισμικό ή και spyware.

Λύση 1: Κάνε reboot στην ασφαλή λειτουργία (safe mode). Έτσι θα λειτουργούν  μόνο οι  εφαρμογές που είναι εργοστασιακά εγκατεστημένες και θα βάλεις για «ύπνο» τα third party apps που έχεις κατεβάσει για να εντοπίσεις το πρόβλημα.  Εάν η συσκευή λειτουργεί κανονικά, πιθανότατα η βλάβη να σχετίζεται με κατεστραμμένη η κακόβουλη εφαρμογή.
Για να ενεργοποιήσεις το safe mode κρατάς πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστούν οι επιλογές εκκίνησης. Πιέζεις παρατεταμένα το Power off μέχρι να εμφανιστεί η επόμενη επιλογή Safe mode.
 

Για να κάνεις reset τις εφαρμογές που εγκατέστησες πρόσφατα πηγαίνεις στο Settings> Apps, διαλέγεις την εφαρμογή, την ανοίγεις και πατάς Storage> Clear data. Εναλλακτικά, πατάς πάνω στην εφαρμογή και App info> Storage> Data> Clear data.

Αν η ύποπτη αιτία είναι κακόβουλο λογισμικό, τότε προχώρησε σε απεγκατάσταση (uninstall). Θα το καταλάβεις από διαφημίσεις (τύπου cookies) και περίεργες ειδοποιήσεις και ενημερώσεις επίδοσης που εμφανίζονται συχνά στην οθόνη. Αν η εφαρμογή δεν μπορεί να διαγραφεί, υπάρχει και άλλη λύση:  Settings> Apps> Disable.

Λύση 2: Κάνε update στις ενημερώσεις του λογισμικού Android. Τα software updates εισάγουν νέες δυνατότητες και προστατεύουν περισσότερο από τις απειλές κατά της ασφάλειας του κινητού σου.

Αιτία #2 – Απενεργοποιημένες εφαρμογές
Μπορεί κατά λάθος να έχεις απενεργοποιήσει εφαρμογές που απαιτούνται για την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος του Android.
Λύση: Τσέκαρε και ενεργοποίησε ξανά τις εφαρμογές που χρειάζονται.

Αιτία #3 – Λογισμικό συστήματος κατεστραμμένο
Μερικές φορές το λογισμικό συστήματος Android μπορεί να καταστραφεί.
Λύση: Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Προσοχή όμως, με αυτή τη λειτουργία θα καταργηθούν όλα τα δεδομένα από το κινητό σου, γι’ αυτό καλό είναι να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσεις πήγαινε στο Settings> General management> Reset.
 

Αιτία #4 – Ενεργοποιημένο auto-restart
Κάποιες συσκευές  Android έχουν μια επιλογή  Device Care που ενεργοποιείται για να ενισχύσει την απόδοση του κινητού.
Λύση: Έλεγξε την αυτόματη επανεκκίνηση από το Settings> Device care και πάτησε στις τρεις κουκίδες πάνω δεξιά για να απενεργοποιήσεις την  επανεκκίνηση.
 
Αιτία #5 – Πλήκτρο
Μερικές φορές το κουμπί εκκίνησης είναι η αιτία μπροστά στα μάτια σου. Βεβαιώσου ότι δεν έχει μπλοκαριστεί το άνοιγμα του κουμπιού, ότι η θήκη σου δεν το πιέζει ή ότι δεν είναι μόνιμα κολλημένο στο on/off. Αν παρατηρήσεις κάποια τεχνική βλάβη στο κουμπί εκκίνησης, το πρόβλημα είναι μικρό όσο το κουμπί!
Λύση: Στα καταστήματα iRepair αποκαθιστούμε τη βλάβη μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Αν πάλι τα δοκίμασες όλα και το κινητό δεν ανταποκρίνεται, ίσως το πρόβλημα εντοπίζεται στο hardware. Μπορούμε να κάνουμε έναν τεχνικό έλεγχο συσκευή σου, όποιο μοντέλο κι αν έχεις, για να μάθεις ακριβώς τι συμβαίνει και μετά να αποφασίσεις αν προτιμάς να την αντικαταστήσεις ή να την επισκευάσεις.