click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις μία θήκη κινητού Pin Tweet Share

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις μία θήκη κινητού

01/10/2021
Δεν μπορείς να προστατέψεις το smartphone σου από την ατυχία, αλλά μπορείς να το εξοπλίσεις με μία θήκη κινητού για να την αντιμετωπίσει. Η πρόληψη είναι  το βασικό κίνητρο για την αγορά της, πέρα από αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους. 

Ωστόσο, συχνά οι θήκες κινητού αποδεικνύονται «αδύναμες» μπροστά σε ένα πέσιμο, με αποτέλεσμα η συσκευή μας να ραγίζει ή να καταλήγει με μια σπασμένη οθόνη.
 

Τι να προσέξεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μία θήκη, ώστε να φέρνει εις πέρας την αποστολή της. 

Να προσέξεις τον τύπο θήκης
 

  • Κλασική θήκη: Προστατεύει το «σώμα» του κινητού από πτώσεις και σκόνες. Αν επιλέξεις μία τέτοια θήκη για να έχεις εύκολη πρόσβαση στο κινητό σου, καλό θα ήταν έχει υψωμένο πλαίσιο γύρω (raised lip) ώστε να προστατεύει την οθόνη από απευθείας επαφή με τις επιφάνειες. 
  • Θήκη-βιβλίο: Λειτουργεί σαν «βιβλίο» καθώς καλύπτει το «σώμα» του κινητού και κλείνει από μπροστά για να καλύπτει και την οθόνη. Αυτή η θήκη έχει περισσότερο βάρος και δεν είναι τόσο πρακτική όταν ανοίγεις το κινητό 40 φορές τη μέρα, αλλά καλύπτει και την οθόνη από σπασίματα. Θα τη βρεις και σαν «θήκη-πορτοφόλι» αφού συνήθως αξεσουάρ με αυτόν τον σχεδιασμό, έχουν και χώρο υποδοχής καρτών.
 
  • Θήκη drop tested: Με μία τέτοια θήκη, βάζεις σε προτεραιότητα την προστασία του κινητού σου, και σε δεύτερη μοίρα την εμφάνιση. Συνήθως αυτές οι θήκες έχουν πολλαπλά στρώματα προστασίας και drop tests στο ιστορικό τους: τις δοκιμάζουν από διάφορα ύψη (π.χ. 2 έως 4 μέτρα) για να δούνε την αντοχή τους. Σίγουρα είναι λίγο πιο βαριές, αλλά εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία.
 
  • Θήκη αδιάβροχη: Υπάρχουν και θήκες που έχουν ανθεκτικότητα στο νερό, καθώς έρχονται με υψηλό IP68, οπότε εκτός από πτώσεις προστατεύουν και από υγρασία. Δεν διακρίνονται για την λεπτότητά τους, καθώς «γεμίζουν» το χέρι αλλά είναι ιδανικές για όσους έχουν συχνή επαφή με το νερό όπως θαλάσσια αθλήματα ή απλώς συχνά ατυχήματα με το νερό. 
 

Να προσέξεις το υλικό της

Το υλικό της θήκης είναι το πρώτο που πρέπει να σε απασχολήσει. 

Το πρώτο επίπεδο προστασίας έρχεται με ένα υλικό ικανό να απορροφήσει τους κραδασμούς (shock-absorbing) για να μη μεταδίδονται στο κινητό, όπως η σιλικόνη και το καουτσούκ που περιορίζουν τις πιθανότητες σπασίματος με αντοχή σε κρούσεις. Tο TPU (θερμοπλαστικό) είναι ένα εύκαμπτο πλαστικό υλικό με ελαστικότητά που προστατεύει από γρατζουνιές, ενώ το δέρμα και ο άνθρακας προστατεύουν το χρώμα και το «σώμα» του κινητού από ελαφρά γδαρσίματα, αλλά δυσκολεύονται στην προστασία από υγρασία.

Στις θήκες από μέταλλο ή ανοξείδωτο ατσάλι, καλό είναι να προσέξεις να υπάρχει στο εσωτερικό κάποιο είδος πλαστικού, σιλικόνης ή καουτσούκ , ώστε σε περίπτωση πεσίματος να εκτονώσει την ένταση και να μη προκαλέσει βλάβη στο εσωτερικό του κινητού. 

Να προσέξεις τον σχεδιασμό της

Οι θήκη που θα επιλέξεις καλό είναι να έχει ενισχυμένες γωνίες για να απορροφάει τους κραδασμούς στις άκρες. Επίσης υπάρχουν θήκες που έχουν ανυψωμένο περίγραμμα στο στεφάνι της κάμερας ή και συρόμενο προστατευτικό κάμερας, ώστε να μην κινδυνεύουν να γρατζουνιστούν σε επιφάνειες οι φακοί. Φυσικά, πρέπει να προσέξεις και την εφαρμογή της. Η θήκη «οφείλει» να εφάπτεται αρμονικά και να αγκαλιάζει τη συσκευή, καθώς τα κενά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα σε περίπτωση πτώσης.

Βέβαια δεν αρκεί να ταιριάζει μόνο στο κινητό σου, πρέπει να ταιριάζει και στην καθημερινότητά και στα γούστα σου. Στο τέλος όλων, είναι ένα αξεσουάρ που το βλέπεις και κάθε μέρα και θέλεις να το χαίρεσαι.

Βρες τη δική σου «ιδανική» θήκη για το κινητό στα καταστήματα iRepair και online στο e-shop, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία για κάθε μοντέλο κινητού.