click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Σε ψηφιακό συνεργάτη του ανθρώπου μετατρέπεται το κινητό τηλέφωνο [infographic] Pin Tweet Share

Σε ψηφιακό συνεργάτη του ανθρώπου μετατρέπεται το κινητό τηλέφωνο [infographic]

24/07/2018

Σε ψηφιακό συνεργάτη του ανθρώπου μετατρέπεται πλέον το κινητό τηλέφωνο που με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών μαθαίνει σταδιακά το καθημερινό πρόγραμμα του κατόχου του και τις συνήθειες του με αποτέλεσμα όχι μόνον να του το υπενθυμίζει αλλά και να έχει τη δυνατότητα να του κάνει και προτάσεις.



Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τη χρήση του διαδικτύου μέσω των smartphones / Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Τα smartphones έχουν την «δύναμη» να αλλάξουν τον κόσμο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να φέρουν καταιγιστικές αλλαγές, αρκετές από τις οποίες είναι ήδη ορατές στην καθημερινότητα μας.

5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα κάνουν χρήση του διαδικτύου από το κινητό τους τηλέφωνο μέχρι το 2025, ποσοστό που ξεπερνά το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το 50% της παρακολούθησης τηλεόρασης και βίντεο θα πραγματοποιείται σε οθόνες κινητών, tablet, laptop (άυξηση 85% σε σχέση με το 2010)

65 φορές την ημέρα θα επικοινωνούν μέσω των κινητών οι κάτοχοι smartphone (αυξηση 20% σε σύγκριση με σήμερα)

90% των Ευρωπαίων θα είναι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και το 80% θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο απο το κινητό. 


Με ποιο όμως τρόπο το κινητό μετατρέπεται σε συνεργάτη του κατόχου του;

Με απλά λόγια, με την ενσωμάτωση στην λειτουργία του των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence ή εν συντομία AI) .

Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται και θα βρίσκονται σχεδόν παντού, από την αγορά ενός προϊόντος, την παρακολούθηση μίας ταινίας και τους ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς, μέχρι τα ρομπότ, τα αυτόνομα οχήματα και τις διαγνώσεις ασθενειών και παθήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη Λευκή Βίβλο «Mobile AI and the Future of Intelligent Devices», που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και συνέταξε η εταιρία αναλύσεων IDC και χρηματοδότησε η Huawei, η τεχνητή νοημοσύνη «θα γίνει ένα σύμβολο, όπως ακριβώς ήταν και η ατμομηχανή στην έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης».

Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της IDC, η πλατφόρμα που θα επωφεληθεί περισσότερο από τη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης είναι τα έξυπνα κινητά.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην κινητή τηλεφωνία βελτιώνει ήδη σημαντικά τις εφαρμογές προσωπικών βοηθών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική εμπειρία χρήσης των smartphones.

Οι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα, για παράδειγμα να αναγνωρίζουν τον τίτλο της ταινίας που φαίνεται σε μία φωτογραφία μίας υπαίθριας διαφήμισης, να βρίσκουν τους κινηματογράφους που παίζεται και να κλείνουν εισιτήρια βάσει του ημερολογίου του χρήστη, ζητώντας από τον τελευταίο απλά μία έγκριση.