click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πώς να βάλεις GIF ως watchface στο Apple Watch Pin Tweet Share

Πώς να βάλεις GIF ως watchface στο Apple Watch

12/11/2019

Αν έχεις Apple Watch και έχεις βαρεθεί τα wallpapers που παρέχει η Apple ως default υπάρχει λύση: μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως watchface οποιοδήποτε GIF σου αρέσει. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: μετατρέπεις επί της ουσίας ένα GIF σε Live Photo. Χρειάζονται μερικά βήματα αλλά μόλις το κάνεις θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο!

Για αρχή μπες στο Apple Store και κατέβασε μια εφαρμογή για να μετατρέψεις GIFs σε Live Photos. Αν δεν έχεις καμία κατά νου μπορείς να κατεβάσεις το GIPHY που όχι μόνο έχει πολλά διαθέσιμα GIFs αλλά σου δίνει και την επιλογή να τα αποθηκεύσεις και απευθείας σε μορφή Live Photos.

Έπειτα βρες το GIF που θες να χρησιμοποιήσεις ως ταπετσαρία στο Apple Watch και αποθήκευσε το ως Live Photo στις φωτογραφίες του κινητού σου.

Στη συνέχεια πήγαινε στο Photos library, βρες τη Live Photo που αποθήκευσες και πάτησε Edit στην πάνω δεξιά γωνία και όρισε ως key photo το τελευταίο frame.
 

 

Πήγαινε στην εφαρμογή του ρολογιού στο iPhone και δημιούργησε ένα καινούργιο watchface βασισμένο σε μια φωτογραφία.

Επέλεξε το δεύτερο tab “Face Gallery” και σκρόλαρε προς τα κάτω μέχρι να βρεις το Photos section. Κάτω από την επιλογή “Content” επέλεξε το “Photos”. Αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να διαλέξεις μια συγκεκριμένη φωτογραφία αντί για ολόκληρο άλμπουμ. Εκεί θα επιλέξεις και τη Live Photo που θες.
 

 

Τέλος, όρισε το watchface αυτό στο ρολόι σου και δες πως φαίνεται.

Στην περίπτωση που το GIF δεν παίζει καλά σημαίνει πως μάλλον είναι πολύ μεγάλο. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να το τριμάρεις με οποιοδήποτε editing application.

Επίσης έχε κατά νου πως κάποια GIF παίζουν καλύτερα από άλλα. Live Photos με 42 frames ή GIFs με πολύ κίνηση όπως πυροτεχνήματα εμφανίζονται πολύ πιο ωραία.