click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πόσο συνηθισμένο είναι να βλέπεις ένα Apple Watch να τρέχει με Windows 95; [video] Pin Tweet Share

Πόσο συνηθισμένο είναι να βλέπεις ένα Apple Watch να τρέχει με Windows 95; [video]

04/05/2016

Όταν ο προγραμματιστής Nick Lee, συνειδητοποίησε ότι ο επεξεργαστής 520ΜΗz, η 512MB RAM και τα 8GB μνήμης του Apple Watch το κάνουν πιο δυνατό από τους περισσότερους υπολογιστές που «έτρεχαν» Windows 95 το 1990, ένιωσε ότι μπορεί να το κάνει το «έξυπνο» ρολόι να λειτουργήσει με το επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ο προγραμματιστής – όπως και σε όλες τις Apple συσκευές – είναι να καταφέρει να «τρέξει» με επιτυχία ένα διαφορετικό λογισμικό στο Apple Watch. Πρόσθεσε ένα μοτέρ που έρχεται σε επαφή με το crown του Apple Watch ώστε να μη σβήνει η οθόνη του και για να καταφέρει να φορτώσει το λειτουργικό, χρησιμοποίησε ένα WatchKit app, όπου με διαφορές αλλαγές εγκατέστησε τον Bochs x86 emulator και ουσιαστικά κατάφερε να μετατρέψει τα Windows 95 σε εφαρμογή. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι αρκετά δύσκολο να εκμεταλλευτείς το UI σε μία τόσο μικρή οθόνη, ωστόσο η οθόνη αφής προσφέρει τη λειτουργικότητα της στο χρήστη, επιτρέποντας του να έχει πρόσβαση στα εικονίδια ως apps. Παρόλο που ο επεξεργαστής είναι 20 φορές πιο γρήγορος από ότι ο μέσος desktop CPU την δεκαετία του 1990, το γεγονός ότι τα Windows 95 είναι εξομοιωμένα, το κάνει πιο αργό καθώς χρειάζεται σχεδόν μια ώρα για να γίνει η εκκίνηση!

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι ένα πρωτότυπο εγχείρημα! Όποιος θέλει να το δοκιμάσει μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες στο blog του προγραμματιστή αλλά και τον κώδικα στο GitHub εδώ.