click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Η Samsung παρουσίασε τα νέα μοντέλα Galaxy S21 Pin Tweet Share

Η Samsung παρουσίασε τα νέα μοντέλα Galaxy S21

15/01/2021
Τη νέα σειρά Galaxy S21 με τρία μοντέλα μας παρουσίασε η Samsung στο χθεσινό Unpacked event και αμέσως δημιουργήθηκαν προσδοκίες για Unboxing. Νέο τολμηρό στυλ και δυναμική απόδοση υπόσχονται και οι τρεις ναυαρχίδες Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ και Galaxy S21 Ultra, με το τελευταίο μοντέλο να «κλέβει» την παράσταση.

Φυσικά, και τα τρία S21 προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις αφού έχουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή της Samsung, τον Exynos 2100 στα 5nm. Επίσης είναι εξαιρετικά ανθεκτικά χάρη στο υλικό Gorilla Glass Victus, το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει υπάρξει σε κάμερα (2x πιο ανθεκτικό σε γρατζουνιές) και είναι αδιάβροχα με πιστοποίηση IP68.

Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα!

Samsung Galaxy S21 Ultra
Το Galaxy S21 Ultra έρχεται με κομψή εμφάνιση σε χρώματα Phantom Black και Phantom Silver με ματ φινίρισμα που δημιουργεί μια αίσθηση διαχρονικότητας.

Ως προς τα χαρακτηριστικά του, έχει οθόνη AMOLED 2X οθόνη 6.8 ιντσών που θεωρείται η πιο «έξυπνη» Samsung οθόνη που έχει κατασκευαστεί γιατί συνδυάζει τον ρυθμό ανανέωσης 120Hz με Quad HD+ display οθόνη που προσαρμόζει το περιεχόμενο από 10Hz σε 120Hz για καλύτερη ποιότητα προβολής. Η φωτεινότητά του είναι κατά 25% πιο έντονη από τα άλλα δύο μοντέλα αγγίζοντας τα 1.500nits ενώ έχει και λειτουργία Eye Comfort Shield για να ρυθμίζει το blue light και να ξεκουράζει τα μάτια. Επίσης για πρώτη φορά στην S σειρά, ένα smartphone υποστηρίζει S Pen με τεχνολογία Wacom.

Η κάμερά του ξεχωρίζει από την υπόλοιπη πλάτη του με ένα νέο σύστημα  “Contour Cut Camera” και προστατεύεται από το Gorilla Glass Victus, το πιο ανθεκτικό υλικό της Corning. Διαθέτει τετραπλή κάμερα στην πίσω όψη με αναβαθμισμένο αισθητήρα 108MP, που προσφέρει φωτογραφίες με 64 φορές καλύτερο χρώμα. Για πρώτη φορά επίσης βλέπουμε και τη  δυνατότητα λήψης βίντεο 4K και 60fps και στους 4 φακούς ενώ οι selfies γίνονται καλύτερες με ΑΙ ενίσχυση.  Από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του όμως είναι ο νέος αισθητήρας Bright Night που υπόσχεται μοναδική λειτουργία Night Mode για νυχτερινές λήψεις σε άριστη ποιότητα και το x100 Space Zoom που εστιάζει πιο καθαρά από ποτέ σε αντικείμενα σε απόσταση.

Ενσωματώνει 12/16GB RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 128/256/512GB και η μπαταρία του αγγίζει τα 5.000mAh και φτάνει το 50% μέσα σε 30 λεπτά.

Επίσης, το Galaxy S21 Ultra είναι ένα από τα πρώτα smartphone που υποστηρίζει Wi-Fi 6E και εξαιρετικά γρήγορο 5G ενώ χάρη στις δυνατότητες UWB του Galaxy S21 Ultra και S21+, οι χρήστες σε λίγο καιρό θα μπορούν να ξεκλειδώνουν το συμβατό αυτοκίνητό τους με το κινητό τους.
 

Η συσκευασία δεν περιλαμβάνει φορτιστή και ακουστικά, ακολουθώντας την πολιτική της Apple και η τιμή του στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινά από 1.299€.

Samsung Galaxy S21 / Galaxy S21+

Το Galaxy S21 με οθόνη 6,2 ιντσών και Galaxy S21+ με οθόνη 6,7 ιντσών έρχονται σε εντυπωσιακά χρώματα όπως το Phantom Violet.  

Η οθόνη τους είναι Dynamic AMOLED 2X που υποστηρίζει 120Hz σε FHD+ ανάλυση και προσφέρει δυναμική φωτεινότητα για ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους που αγγίζει μέχρι και τα 1300nits. Επίσης έχει νέα λειτουργία Eye Comfort Shield για να ξεκουράζει τα μάτια.

Τα δύο νέα μοντέλα έχουν έναν νέο αισθητήρα των 108MP με επεξεργασία pixel (Remosaic) για ευκρινείς φωτογραφίες ακόμα και σε σκοτάδι. Η μπροστινή κάμερα είναι 10MP ανάλυσης, οι Ultra-wide αγγίζουν τα 12MP και ο telephoto αισθητήρας τα 64MP. Διαθέτουν επίσης λειτουργία Space Zoom που φτάνει μέχρι και 30x zoom υψηλής λεπτομέρειας για να προσφέρει το πιο καθαρό αποτέλεσμα που έχει δημιουργηθεί ποτέ από τη Samsung. Επίσης, διαθέτουν βελτιωμένο Night Mode, ειδική τεχνολογία AI για να ξεχωρίζει το θέμα απ’ το φόντο σε πορτέτο και νέα λειτουργία Vlogger View που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει διπλή εγγραφή χρησιμοποιώντας την εμπρόσθια & πίσω κάμερα μαζί.

Ενσωματώνουν 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 128/256 GB και παρέχουν ταχεία φόρτιση 25W με καλωδίου ή 15W ασύρματα.

Μερικές διαφορές μεταξύ  S21 και S21+
 

  • Το Galaxy S21+ έχει μεγαλύτερη μπαταρία, ιδανική για gamers και όσους κάνουν streaming από κινητό.
  • Το S21 έχει 4,000mAh, ενώ το S21+ έχει 4,800mAh.
  • Το S21 αγγίζει τις 6.2 ίντσες οθόνης, ενώ το S21+ φτάνει τις 6.7 ίντσες.
  • Το S21+ έχει δυνατότητες UWB και σύντομα θα μπορεί να συνδέεται  με το συμβατό αυτοκίνητο του χρήστη.
 

Η τιμή τους στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινά από τα 849€ για το Galaxy S21 και 1.099€ για το Galaxy S21 Plus.