click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Η «έξυπνη» βούρτσα ακούει και αναλύει τον ήχο της τρίχας Pin Tweet Share

Η «έξυπνη» βούρτσα ακούει και αναλύει τον ήχο της τρίχας

05/01/2017

Δεν χρειάζεται κάθε συσκευή να είναι «έξυπνη» αλλά η Kérastase σε συνεργασία με την L'Oreal σκέφτηκαν να το κάνουν για ένα προϊόν που όπως ισχυρίζονται πρόκειται για την πρώτη «έξυπνη» βούρτσα στον κόσμο, λαμβάνοντας το διεθνές βραβείο καινοτομίας.

Η εταιρεία L'Oreal παρουσίασε, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES), μια «έξυπνη» χτένα γεμάτη αισθητήρες, η οποία έχει σκοπό να βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν την τεχνική τους σε ό,τι αφορά το βούρτσισμα των μαλλιών και να κάνουν ένα …επιστημονικό χτένισμα.

Όπως αναφέρει το BBC, η χτένα Hair Coach, θα κυμαίνεται γύρω στα 200 δολάρια, περιλαμβάνει ένα μικρόφωνο, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο μεταξύ άλλων αισθητήρων- ενώ επίσης δονείται εάν κάποιος βουρτσίζει τα μαλλιά του πολύ δυνατά.

Το ενσωματωμένο μικρόφωνο ακούει τις τρίχες όταν σπάνε, ενώ από κοινού οι αισθητήρες δημιουργούν ένα «προφίλ» του τρόπου που χτενίζεται κανείς. Τα δεδομένα που συλλέγονται για τις τρίχες και το στιλ χτενίσματος αποστέλλονται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth σε μια εφαρμογή. Το λογισμικό τα χρησιμοποιεί για να αξιολογήσει την ποιότητα των μαλλιών και να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που έχουν διαφορετικές μέθοδοι και ρουτίνες περιποίησης, καθώς και για να συστήσει τα κατάλληλα προϊόντα. 

«Θα εκπλαγείτε από το πόσες πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για τις τρίχες τους που σπάνε με το χτένισμα. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου όχι πολύ έντονα, έτσι ώστε να μη σπάνε οι τρίχες», δήλωσε στο BBC ο Γκουίβ Μπαλούχ, αντιπρόεδρος έρευνας και καινοτομίας της L'Oreal.

Η νέα «έξυπνη» χτένα, το νέο αυτό gadget ομορφιάς, φορτίζεται από μπαταρίες, είναι εν μέρει αδιάβροχη και αναμένεται να βγει στην αγορά εντός του 2017.