click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Επισκευή βρεγμένου Macbook: νερό, υγρασία & ρύζι στο εσωτερικό του Pin Tweet Share

Επισκευή βρεγμένου Macbook: νερό, υγρασία & ρύζι στο εσωτερικό του

07/01/2016

Αυτό το βρεγμένο Macbook έφτασε στα χέρια μας για να δεχτεί την επαγγελματική φροντίδα της iRepair. 

Όταν αποσυναρμολογήσαμε το Macbook για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της ζημιάς που είχε προκληθεί, μαζί με το νερό που είχε εισχωρήσει στο εσωτερικό της συσκευής, είχε παράλληλα καταφέρει να εισχωρήσει … και αρκετό ρύζι!

Με την ποσότητα του ρυζιού που είχε εισχωρήσει στο εσωτερικό του, δυο είναι τα πιο πιθανά σενάρια για το τι μπορεί να έτυχε σε αυτό το Macbook.

1. Έπεσε μέσα σε κατσαρόλα με σούπα ή σούπα χύθηκε πάνω του

2. Έπεσε νερό πάνω του και για να το «σώσει» ο ιδιοκτήτης του το βύθισε μέσα σε ρύζι

Εάν λάβουμε το δεύτερο ως το πιο πιθανό σενάριο, βλέπουμε πως το ρύζι παρόλο που κατάφερε να μπει και αυτό μέσα στη συσκευή, δεν είναι δυνατόν να καταφέρει να απορροφήσει με επιτυχία την υγρασία.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο υπολογιστής χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί άμεσα και να καθαριστεί διεξοδικά με επαγγελματική φροντίδα ώστε να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα υγρασίας που μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση, βραχυκύκλωμα και περαιτέρω βλάβη στη συσκευή σας.

Εάν βραχεί το Macbook σας, χρειάζεται να το γυρίσετε ανάποδα για να απομακρυνθεί το περισσότερο υγρό από το εσωτερικό του και να σκουπίσετε εξωτερικά με απορροφητικό χαρτί. Μην αμελήστε να φέρετε τη συσκευή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορείτε σε ένα iRepair για να φροντίσουμε για την αποκατάσταση της ζημιάς και να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του υπολογιστή σας.