click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Διάβρωση μητρικής πλακέτας Macbook: Επισκευή iRepair Pin Tweet Share

Διάβρωση μητρικής πλακέτας Macbook: Επισκευή iRepair

02/07/2015

Τον φορητό μας υπολογιστή τον προσέχουμε σαν τα μάτια μας αλλά επειδή τον έχουμε συνεχώς μαζί μας είναι πολύ λογικό κάποια στιγμή να συμβεί κάποιο ατυχές γεγονός. Μια από τις πιο άσχημες περιπτώσεις ατυχήματος είναι εάν πέσει υγρό στο αγαπημένο σας Macbook.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο η αντίδρασή σας θα πρέπει να είναι άμεση ώστε να αποφύγετε σοβαρές επιπλοκές. Όσο πιο γρήγορα μας φέρετε το βρεγμένο σας Macbook και ξεκινήσουμε την διαδικασία επισκευής, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργικότητα της συσκευής σας. 

Εάν βραχεί το Macbook σας, αποσυνδέστε το άμεσα εάν βρίσκεται συνδεδεμένο με την παροχή ρεύματος και εάν διαθέτει, αφαιρέστε την αποσπώμενη μπαταρία. Για να μην εισχωρήσει το υγρό βαθύτερα στην συσκευή σας, γυρίστε την ανάποδα και σκουπίστε τη εξωτερικά με απορροφητικό χαρτί. 

Μην την αφήσετε στον ήλιο, μην προσπαθήσετε να την στεγνώσετε με πιστολάκι μαλλιών. 

Ότι κι αν επιχειρήσατε να κάνετε για να στεγνώσετε τη συσκευή σας και ακόμα κι αν φαινομενικά δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρατε, υπολείμματα υγρασίας που έχουν εισχωρήσει και έχουν παραμείνει στο εσωτερικό του θα προκαλέσουν στην συνέχεια μεγαλύτερη ζημιά.

Στην παρακάτω περίπτωση, το υγρό που εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του Macbook κατάφερε να διαβρώσει σε εντυπωσιακό βαθμό την μητρική πλακέτα

Με εξειδικευμένα εργαλεία καθαρίσαμε την μητρική πλακέτα και καταφέραμε με επιτυχία να επισκευάσουμε ένα ακόμη απαιτητικό περιστατικό βρεγμένης συσκευής.