click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Γιατί δεν μπορώ να πατήσω την οθόνη του iPad Pin Tweet Share

Γιατί δεν μπορώ να πατήσω την οθόνη του iPad

23/09/2015

Μήπως το iPad σας να εμφανίζει «παγωμένη» οθόνη που δεν ανταποκρίνεται στην αφή ή στις εντολές που του δίνετε με το άγγιγμα; Αυτό μπορεί να προκύψει σε όλες τις συσκευές τεχνολογίας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκύψει και στα iPad για διάφορους λόγους. Τι μπορείτε να κάνετε για να το ανατρέψετε;

Δοκιμάστε τα παρακάτω: 

Hard Reset
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάστε να κάνετε Hard Reset στο iPad σας. Για να κάνετε Hard Reset κρατήστε ταυτόχρονα πατημένα το κουμπί Ύπνου/Αφύπνισης (Power button) και το κεντρικό πλήκτρο (Home button) και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα το iPad σας θα κλείσει εντελώς και θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Επαναφορά των Εργοστασιακών Ρυθμίσεων
Εάν το Hard Reset δεν λειτούργησε και το iPad σας ακόμη δεν ανταποκρίνεται στην αφή, δοκιμάστε να κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της συσκευής σας.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε το συνοδευτικό καλώδιο για να συνδεθείτε με το iTunes στο PC ή το Mac σας. Αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση, συγχρονίστε και δημιουργήστε ένα εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας καθώς με την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγραφούν όλα σας τα δεδομένα. Μέσα από το iTunes επιλέξτε το iPad σας και στην συνέχεια > Σύνοψη > Επαναφορά. Μόλις ολοκληρωθεί η Επαναφορά η συσκευή σας θα κάνει επανεκκίνηση ζητώντας σας να κάνετε Διαμόρφωση, είτε ως νέα συσκευή είτε χρησιμοποιώντας το προηγούμενο εφεδρικό αντίγραφο που είχατε δημιουργήσει. 

Σημειώστε πως η σύνδεση σε υπολογιστή μπορεί να συμβεί μόνο σε κάποιον υπολογιστή που την αναγνωρίζει και την έχει ήδη εμπιστευτεί. Εάν συνδέσετε τη συσκευή σας με έναν υπολογιστή για πρώτη φορά θα σας βγάλει στην οθόνη του iPad το μήνυμα – Εάν εμπιστεύεστε ή όχι αυτόν τον υπολογιστή – και δεν θα μπορέσετε να το πατήσετε. 

Αυτές είναι οι δυο πρώτες βασικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε εάν η οθόνη του iPad δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα σας.

Εάν δοκιμάσατε τα παραπάνω βήματα και το πρόβλημα παραμένει επισκεφτείτε ένα κατάστημα iRepair για να ελεγχθεί το iPad σας από έναν έμπειρο τεχνικό μας.