click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Γιατί δεν ανοίγει η οθόνη του λαπτοπ Pin Tweet Share

Γιατί δεν ανοίγει η οθόνη του λαπτοπ

21/09/2015

Εάν στην προσπάθεια σας να ανοίξετε το laptop σας διαπιστώσατε ότι δεν μπορείτε να δείτε τίποτα στην οθόνη του ή εάν η οθόνη σας δεν ανοίγει καθόλου τότε το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κάποιον από τους παρακάτω λόγους:

Inverter
Το inverter ενός laptop είναι το εξάρτημα που τροφοδοτεί με ρεύμα τον φωτισμό της οθόνης. Όταν προκύψει βλάβη στο inverter, αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό στην οθόνη του laptop σας. Ένα inverter που έχει χαλάσει μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στην οθόνη σας όπως να τρεμοσβήνει, να ανάβει και να σβήνει χωρίς να το ελέγχετε, να είναι σκοτεινή, να φωτίζεται ανομοιόμορφα, ή να μην δείχνει καθόλου.

H θέση του inverter είναι συνήθως στο κάτω σημείο, μέσα στο περίβλημα της οθόνης και μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί χωρίς καμία προειδοποιητική ένδειξη. Εάν η οθόνη του laptop σας δεν ανάβει ή ανάβει δίχως να εμφανίζει τίποτα στην οθόνη, το inverter είναι η πιο πιθανή βλάβη. Στην περίπτωση αυτής της βλάβης συχνά η οθόνη δεν δείχνει τίποτα αλλά αν παρατηρήσετε την οθόνη από κοντινή απόσταση θα παρατηρήσετε ότι είναι αναμμένη και δείχνει γραφικά, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ σκοτεινή. Εάν συμβαίνει αυτή η δυσλειτουργία το πιο πιθανό είναι να αποτελεί ένδειξη ότι το inverter σας έχει υποστεί φθορά. Εάν έχει προκύψει βλάβη στο inverter και για να μπορέσετε να επαναφέρετε την φωτεινότητα στην οθόνη του laptop σας, χρειάζεται να προχωρήσετε σε επισκευή ή αντικατάσταση.

Καλωδιοταινία

Η καλωδιοταινία συνδέει την οθόνη του laptop σας με τη μητρική πλακέτα και με τη συχνή χρήση μπορεί να φθαρεί ή κάποια στιγμή να σταματήσει να κάνει καλή επαφή. Σε μια τέτοια περίπτωση η οθόνη σας μπορεί να τρεμοσβήνει, να ασπρίζει εμφανίζοντας οριζόντιες/κάθετες γραμμές ή να μην δείχνει καθόλου. Συχνά μπορεί η οθόνη σας να δείχνει μόνο σε συγκεκριμένη θέση ή να χρειάζεται να την ανοιγοκλείσετε κάποιες φορές μέχρι να εντοπίσετε την κατάλληλη θέση για να δείξει εικόνα. Αυτές είναι ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην καλωδιοταινία του laptop σας. Αυτή είναι μια βλάβη που δεν πρέπει να αμελήσετε καθώς υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οθόνη ή επιπλέον και στην κάρτα γραφικών.

Κάρτα γραφικών
Η κάρτα γραφικών λαμβάνει δεδομένα από την CPU, την κεντρική μονάδα επεξεργασίας του laptop σας, όπου στη συνέχεια την μετατρέπει στην εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη σας. Αν η οθόνη σας εμφανίζει αλλοιώσεις στην εικόνα, όπως γραμμές, αλλαγή ανάλυσης, κακή απόδοση χρωμάτων ή εάν η οθόνη σας δεν ανοίγει καθόλου, πολύ πιθανόν να έχει προκύψει βλάβη στην κάρτα γραφικών του laptop σας. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεστε επισκευή για την επιδιόρθωση της κάρτας γραφικών ή αντικατάσταση.

Στην iRepair ελέγχουμε το laptop σας και σας ενημερώνουμε άμεσα για το είδος του προβλήματος, τον χρόνο και το κόστος επισκευής. Ένας έμπειρος τεχνικός της iRepair θα αναλάβει την επισκευή του laptop σας διασφαλίζοντας τη σωστή του λειτουργία.