click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Αποκατάσταση λειτουργίας ενός συλλεκτικού Atari 2600 Pin Tweet Share

Αποκατάσταση λειτουργίας ενός συλλεκτικού Atari 2600

03/06/2016

Η δημοφιλέστερη video game κονσόλα όλων των εποχών από την Atari κατασκευάστηκε το 1977 και κατάφερε να μπει σε όλα τα σπίτια ως μέσο διασκέδασης για όλη την οικογένεια.

Τα χαρακτηριστικά που έκαναν το Atari 2600 καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα video game συστήματα (pong) ήταν οι αποσπώμενες κασέτες, τα ξεχωριστά χειριστήρια με stick/paddle, το tv/color στο μπροστινό τμήμα της συσκευής που το έκανε συμβατό με όλες τις τηλεοράσεις (ασπρόμαυρες/έγχρωμες) αλλά και οι επιλογές δυσκολίας δεν σε άφηναν να βαρεθείς εύκολα.

Με επεξεργαστή στα 1,19 MHz MOS 6507. RAM 128bytes και 4kB ROM ανάλυση 192×160 pixels με 128 χρώματα κατάφερνε να μαζεύει όλη την οικογένεια μπροστά από την τηλεόραση για games που ευχαριστούσαν όλα τα γούστα.

Ένας πελάτης που το είχε στην κατοχή του ήθελε να το δει το συλλεκτικό του Atari 2600 να ξαναζήσει τις παλιές μεγάλες του δόξες, μας το έφερε στο κατάστημα iRepair Αλεξανδρούπολης ζητώντας την βοήθεια των τεχνικών. 

Στο iRepair Αλεξανδρούπολης αντικαταστήσαμε τον διαμορφωτή εικόνας και ήχου (RF modulator) με δικό μας κύκλωμα και δώσαμε ξανά ζωή σε αυτή την θρυλική κονσόλα και ταυτόχρονα μεγάλη χαρά στον ιδιοκτήτη της!