click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Αντί για θερμοαγώγιμη πάστα, στον επεξεργαστή βάζουν …Nutella! [video] Pin Tweet Share

Αντί για θερμοαγώγιμη πάστα, στον επεξεργαστή βάζουν …Nutella! [video]

05/02/2017

H θερμοαγώγιμη πάστα είναι το υλικό που έχει ως σημαντικό ρόλο να κρατά χαμηλά τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό ενός υπολογιστή. Μετά από ένα χρονικό διάστημα και ανάλογα με τη χρήση, η θερμοαγώγιμη πάστα ξεραίνεται και δεν αποβάλλει επιτυχώς τη θερμότητα από το εσωτερικό του υπολογιστή. Η ανανέωση της θερμοαγώγιμης πάστας είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του υπολογιστή και η επιβράδυνση των λειτουργιών του.

Τι θα συμβεί όμως εάν κάποιος επιλέξει να αντικαταστήσει την θερμοαγώγιμη πάστα πάνω στον επεξεργαστή, με … Νutella; 

H εταιρία Cooler Master, το επιχείρησε και μας το δείχνει σε video. Γιατί όμως μια εταιρία που είναι επιτυχημένη, εκτός των άλλων και στις πωλήσεις παστών, επιχειρεί κάτι τέτοιο; Σίγουρα όχι για να αποδείξει ότι αρκεί οτιδήποτε εκτός του ανάλογα σχεδιασμένου υλικού για να τοποθετεί στον υπολογιστή μας.

To video έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και η εταιρία αποφάσισε να το μοιραστεί γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα Nutella, που έχει οριστεί να γιορτάζεται από τους λάτρεις της κάθε χρόνο στις 5 Φεβρουαρίου.

Βλέπουμε σε αυτή τη δοκιμή πως η Nutella κατάφερε να διατηρήσει τον επεξεργαστή στην λογική θερμοκρασία των 50° Κελσίου. Προφανώς όμως δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε Nutella ως μόνιμη λύση! Κάποια στιγμή σύντομα, πρόκειται να στεγνώσει και να κινδυνεύσετε να βλάψετε τον επεξεργαστή σας. Επίσης στα συστατικά της Nutella υπάρχει σημαντική ποσότητα νατρίου, που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει και σε διάβρωση και φυσικά ζάχαρη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή….

Το γλύκισμα σοκολάτας και φουντουκιού έχει σίγουρα πολλούς φανατικούς φίλους αλλά σίγουρα ο βασικός του σκοπός είναι να το τρώμε με το κουτάλι…

…στην καλύτερη περίπτωση! #WorldNutellaDay