click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Έξυπνο σπίτι: οι συσκευές που χρειάζεσαι για εύκολη μετατροπή Pin Tweet Share

Έξυπνο σπίτι: οι συσκευές που χρειάζεσαι για εύκολη μετατροπή

18/03/2022

Έξυπνο κουδούνι

Το έξυπνο σπίτι ξεκινά από έξω, δηλαδή από το ίδιο το κουδούνι της πόρτας σου! Αν θες να πας το σπίτι σου στο επόμενο επίπεδο πρέπει να αντικαταστήσεις το παλιό κλασικό κουδούνι με ένα έξυπνο κουδούνι με κάμερα και Wi-Fi. Απλά το συνδέεις με το κινητό σου μέσω εφαρμογής, και βλέπεις ανα πάσα στιγμή ποιος χτυπάει το κουδούνι σου, ανεξαρτήτως που βρίσκεσαι. Υπάρχουν έξυπνα κουδούνια που σου δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και βιντεοκλήσης. Ο διαθέσιμος ανιχνευτής κίνησης σου δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι ποιος είναι έξω από την πόρτα σου ακόμα και αν δεν χτυπήσει το κουδούνι. Υπάρχουν διάφορες επιλογές στην αγορά, όπου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θέλεις και το budget που διαθέτεις μπορείς να βρεις το κατάλληλο για τον χώρο σου.

 

Κάμερα Ασφαλείας

Αν θες να πας ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά την ασφάλεια του σπιτιού σου, πρέπει να αποκτήσεις την IP Camera 360° C61S για να έχεις τον πλήρη έλεγχο όπου και αν βρίσκεσαι. Η συγκεκριμένη διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο που σου επιτρέπει να έχεις αμφίδρομη επικοινωνία για να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον στο σπίτι χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σου ενώ βρίσκεσαι μακριά. Αρκεί να κατεβάσεις στο κινητό σου την εφαρμογή και να το συνδέσεις με την κάμερα. Διαθέτει επίσης και δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων μέσω cloud για επιπλέον ασφάλεια, ώστε να έχεις πρόσβαση στις καταγραφές της κάμεράς σου οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρησιμοποιώντας μόνο το τηλέφωνό σου!

Βρες την έξυπνη κάμερα ασφαλείας εδώ

 

Εξυπνος βοηθός

Και ποιος δεν ξέρει την Alexa της Amazon, αν δεν την έχει αποκτήσει ήδη; Πλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν βγάλει τη δική τους εκδοχή της αντίστοιχης συσκευής φωνητικής εντολής, συσκευή που έχει πάρει τη θέση του πιο έξυπνου βοηθού μέσα στο σπίτι. Ουσιαστικά, η τεχνολογία Smart Assistant είναι ένα λογισμικό που εκτελεί διάφορες φωνητικές εντολές μέσω της σύνδεσής του σε WiFi ή Bluetooth. Με αυτήν μπορείς να κάνεις από αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέχρι και να συνδεθείς με άλλες smart συσκευές, όπως για παράδειγμα την τηλεόραση ή το κλιματιστικό σου. Μπορείς δηλαδή, δίνοντας μια απλή εντολή, να ανάψεις την τηλεόραση ή να ρυθμίσεις θερμοκρασία στο χώρο σου. 

 

Εξυπνος φωτισμός

Ακόμα κάτι που μπορεί να μην είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να πάρει νέα μορφή είναι το φώς της λάμπας. Πλέον υπάρχει ο έξυπνος φωτοσμός, όπου μπορείς να ρυθμίσεις το φωτισμό του δωματίου σου με τη φωνή σου ή με το κινητό σου. Απλα τοποθετείς την έξυπνη λάμπα NiteBird WB4 στο φωτιστικό σου, κατεβάζεις την εφαρμογή και μπορείς να ανοιξεις ή να κλείσεις το φως από το κινητό σου χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς από το κρεβάτι ή τον καναπέ σου. Μπορείς ακόμα και να διαλέξεις την απόχρωση του φωτός που θες να έχεις ανάλογα με τη διάθεσή σου, ανάμεσα σε 16 εκατομμύρια επιλογές χρωμάτων για να διαλέξεις ανάλογα με την περίσταση. Επίσης, συγχρονίζεται με τη μουσική και τον ρυθμό, οπότε όταν ακούς μουσική το χρώμα μπορεί να αλλάξει με τη μελωδία!

 Βρές την έξυπνη λάμπα εδώ

 

Σκούπα ρομπότ

Αφού ζούμε στην εποχή που οι συσκευές μπορούν να τα κάνουν πράγματα για εμάς, γιατί να κουράζεσαι με την καθαριότητα του σπιτιού, ενώ μπορείς απλά να προγραμματίσεις μια συσκευή να τις κάνει για σένα; Τέτοιου είδους σκούπες προσφέρουν πολλαπλές λειτουργίες καθαρισμού, ηλεκτρικό σκούπισμα, σφουγγάρισμα και συνδυασμό των δύο, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για το πάτωμα. Και φυσικά μπορείς να την ελέγχεις μέσω εφαρμογής, να την προγραμματίσεις ή ακόμα και να την θέσεις σε λειτουργία από μακριά.

 

Έξυπνη πρίζα

Χρησιμοποιώντας μια έξυπνη πρίζα μπορείς να μετατρέψεις τις συμβατικές συσκευές σου σε έξυπνες, καθώς μπορείς να τις ελέγχεις μέσω εφαρμογής από το κινητό σου ή ακόμα και να τους δίνεις φωνιτικές εντολές. Ο Gosund φορτιστής τροφοδοσίας με Wi-Fi σου επιτρέπει να ενεργοποιείς ή να απενεργοποιείς 2 ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα με μία μόνο κίνηση ακόμα και από απόσταση. Απλά συνδέσου στο Wifi και χρησιμοποίησε δωρεάν την εφαρμογή Gosund. Όταν είσαι στο σπίτι χειρίζεσαι τις συσκευές με φωνητικές εντολές, χρησιμοποιώντας Amazon Αlexa ή Google Assistant. Έτσι μπορείς να προγραμματίζεις το χρόνο λειτουργίας των συσκευών σου, εξοικονομώντας ενέργεια και κάνοντας την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.

Βρες το εδώ