click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Ένα iPhone που τρέχει… Android [video] Pin Tweet Share

Ένα iPhone που τρέχει… Android [video]

16/06/2016

Δεν έχει μείνει τίποτε ιερό πια; Αυτή την ερώτηση θα αναφωνήσουν οι φανατικοί θαυμαστές της Apple όταν θα δουν για πρώτη φορά αυτό το περίεργο κόλπο που καταφέρνει να κάνει ένα iPhone 6 να τρέχει την τελευταία έκδοση του Android.

Κι όμως ο Nick Lee, ένας Αμερικανός προγραμματιστής, κατάφερε να τρέξει Android σε ένα iPhone χάρη σε μια ειδική θήκη. Ο developer είναι ήδη διάσημος καθώς πρόσφατα είχε καταφέρει να εγκαταστήσει Windows 95 σε Apple Watch, αλλά τώρα θέλησε να περάσει τα κόλπα του σε άλλο επίπεδο.. 

Χρησιμοποιώντας το λειτουργικό της Google – Android Open Source Project, ο Lee έφτιαξε μια custom έκδοση Android Marshmallow η οποία τρέχει σε μια πλακέτα την οποία έφτιαξε μόνος του. Με τη βοήθεια ενός 3D printer έφτιαξε μια θήκη για το iPhone στην οποία χωρά η πλακέτα, η μπαταρία και ότι άλλο χρειαζόταν για να πετύχει το τολμηρό αυτό εγχείρημα. 

Η θήκη αρχικά μπορεί να θύμιζε σε πολλούς συσκευή τηλεφώνου παλαιότερης δεκαετίας, αλλά ο προγραμματιστής με αρκετή μελέτη κατάφερε να την κάνει πιο κομψή ενώ μάλιστα διαθέτει και υποδοχές θύρας HDMI, USB και SD.