click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
H Devil & Sons δημιούργησε την κιθάρα του μέλλοντος ενσωματώνοντας ένα iPad! Pin Tweet Share

H Devil & Sons δημιούργησε την κιθάρα του μέλλοντος ενσωματώνοντας ένα iPad!

30/01/2023

Έχουμε δει πρωτότυπες κατασκευές ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας DIY αλλά συνήθως αυτές οι κατασκευές έχουν τις ρίζες τους σε παραδοσιακές πρακτικές σχεδιασμού. Το iCaster των Devil & Sons, ωστόσο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν είναι απλώς ένα άλλο αντίγραφο στυλ Stratocaster, καθώς περιλαμβάνει μια σημαντική ανατροπή: έχει ένα iPad κολλημένο ακριβώς στο κέντρο του!
 

Εκτός από το iPad, πρόκειται μια απλή κατασκευή. Ένα σώμα λεύκας Tulip με φινίρισμα μαύρου σατέν λάκας συμπληρώνεται από λαιμό σφενδάμου και ινδική ταστιέρα από τριανταφυλλιά, με το iCaster να έχει μήκος κλίμακας 65 εκατοστών, ακτίνα ταστιέρας 30 εκατοστών και μια γέφυρα σκληρής ουράς υψηλής φόρτωσης με κυλινδρικές σέλες.

Ωστόσο, εκεί τελειώνει η κανονικότητα. Το statement κομμάτι της κιθάρας είναι φυσικά το κεντρικό iPad, που μετατρέπει αυτό το ταπεινό αντίγραφο Strat σε κιθάρα από το μέλλον.

Τρεις πιεζοηλεκτρικοί ράβδοι κρύβονται στα βάθη της κατασκευής του iCaster: ο ένας είναι κάτω από τη γέφυρα, ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονται κάτω από το iPad και το λαιμό.

Όσο για το τι μπορεί να κάνει το iCaster και γιατί είναι μια ιδιαίτερα προσεγμένη εξέλιξη στον τομέα του σχεδιασμού κιθάρας, συνδυάζει αποτελεσματικά την τεχνολογία του 21ου αιώνα με την ταπεινή κιθάρα.

Στην πράξη, χάρη στο Wi-Fi, το iCaster μπορεί να συνδεθεί με ενισχυτές κιθάρας Katana της Boss και άλλα έξυπνα ηχεία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεταδώσει μουσική ή βίντεο για να παίξει ο χρήστης μαζί με ήχους πλήρους ενισχυτή κατά τη διάρκεια της πρακτικής και της εκμάθησής του.

Προς το παρόν, αυτό είναι περίπου το μέγεθος που μπορεί να κάνει το iCaster πρώτης γενιάς, αλλά οι δυνατότητες του οργάνου αφήνουν την πόρτα ανοιχτή για ακόμη καλύτερες εφαρμογές στο μέλλον. Ο Wallis έχει υποθέσει ακόμη ότι οι μελλοντικές επαναλήψεις της κιθάρας θα μπορούσαν να είναι συμβατές με διεπαφές όπως το iRig, και θα μπορούσαν να φέρουν περαιτέρω τεχνολογικές προόδους απευθείας στη ταστιέρα.

«Ανυπομονώ πολύ να δω ποιες δημιουργικές κατευθύνσεις μπορεί να ακολουθήσει αυτό το όργανο μόλις φτάσει στα χέρια μουσικών και ερμηνευτών. Ελπίζω ότι το πρωτότυπο πηγαίνει σε έναν ευφάνταστο παίκτη που μπορεί να προτείνει βελτιώσεις για μελλοντικές επαναλήψεις και ότι οι πελάτες που κάνουν παραγγελίες μπορούν να τροποποιήσουν κάθε μοντέλο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, από την αλλαγή του σώματος σε σχήμα μέχρι την ενσωμάτωση διεπαφών όπως το iRig» δήλωσε ο Wallis.

Πηγή: guitarworld.com