click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Όλα όσα γνωρίζουμε ήδη για το iPhone 14 Pin Tweet Share

Όλα όσα γνωρίζουμε ήδη για το iPhone 14

14/02/2022

Αρκετοί  μήνες μας χωρίζουν ακόμη από το νέο λανσάρισμα του iPhone της Apple, και ξέρουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που ανυπομονούν  να μάθουν ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά θα έχει και σε τι θα διαφέρει από το προηγούμενο. Εμείς λοιπόν ψάξαμε και συγκεντρώσαμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν  για το iPhone 14. 

 

Ας ξεκινήσουμε με το σχεδιασμό. Τα μοντέλα iPhone 14 αναμένεται να μοιάζουν με τα μοντέλα iPhone 13 με την ίδια επίπεδη σχεδίαση, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στην οθόνη, καθώς και βελτιώσεις στη σχεδίαση του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, η Apple αναμένεται να  παρουσιάσει ένα παχύτερο πλαίσιο συσκευής, με στρογγυλά κουμπιά έντασης ήχου που μοιάζουν με τα κουμπιά των μοντέλων iPhone 4 και iPhone 5, και επανασχεδιασμένες γρίλιες ηχείων και μικροφώνου στο κάτω μέρος της συσκευής.

Φημολογείται έντονα ότι το iPhone 14 θα απαλλαγεί από την εγκοπή που εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος της οθόνης του iPhone, τουλάχιστον στα μοντέλα Pro. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι πώς ακριβώς θα μπορούσε να μοιάζει η επανασχεδιασμένη οθόνη του iPhone 14. Μαζί με τις φήμες που υποδηλώνουν ότι η Apple θα μετατοπίσει το Face ID κάτω από την οθόνη, οι fans της εταιρείας εικάζουν ότι η εγκοπή για την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου θα έχει σχήμα “χαπιού” αντί για τη στρογγυλή εγκοπή που εμφανίζεται στους μεγάλους Android ανταγωνιστές του iPhone, όπως τα Samsung Galaxy S21 και OnePlus 10 Pro.

Δεν θα υπάρχει iPhone 5,4 ιντσών το 2022, καθώς η Apple φαίνετι πως καταργεί τη σειρά mini μετά από χαμηλές πωλήσεις. Το iPhone 13 mini θα είναι το τελευταίο από τα μίνι τηλέφωνα και στο εξής, η Apple αναμένεται να επικεντρωθεί σε iPhone μεγαλύτερου μεγέθους. Συνεπώς, αναμένουμε ένα iPhone 14 6,1 ιντσών, ένα iPhone 14 Pro 6,1 ιντσών, ένα iPhone 14 Max 6,7 ιντσών και ένα iPhone 14 Pro Max 6,7 ιντσών, με το μεγαλύτερο iPhone 6,7 ιντσών να αντικαθιστά το μίνι μοντέλο.

Αναφορικά με την κάμερα, όλα τα iPhone του 2022 θα βελτιωθούν στην κάμερα Ultra Wide και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η Apple να εισαγάγει την τεχνολογία φακών “περισκοπίου” που θα μπορούσε να επιτρέψει οπτικό ζουμ έως και 10x. Τα μοντέλα Pro iPhone του 2022 θα διαθέτουν ευρεία κάμερα 48 megapixel, η οποία θα ήταν σημαντική βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα κάμερα 12 megapixel και δυνατότητες εγγραφής βίντεο 8K.

Το iPhone 14 αναμένεται να διαθέτει συνδεσιμότητα WiFi 6E, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo. Ο Kuo λέει ότι το WiFi 6E θα προσφέρει τις ασύρματες μεταδόσεις υψηλής ταχύτητας που είναι απαραίτητες για εμπειρίες AR και VR και αναμένεται επίσης να χρησιμοποιηθεί στα ακουστικά μικτής πραγματικότητας που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2022.

Κάθε νέα κυκλοφορία του iPhone συνοδεύεται από ένα ενημερωμένο τσιπ της σειράς Α και για το iPhone 14, περιμένουμε το τσιπ A16 της Apple. Το τσιπ επόμενης γενιάς της σειράς Α που σχεδιάστηκε για το iPhone 14 θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τη διαδικασία “NP4” της TSMC, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι η τρίτη σημαντική βελτίωση της οικογένειας των 5 νανομέτρων.

Εκτός αυτών, η Apple εργάζεται σε μια λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης για το iPhone και το Apple Watch, την οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα χρησιμοποιεί αισθητήρες όπως το επιταχυνσιόμετρο για να ανιχνεύει τροχαία ατυχήματα όταν συμβαίνουν. Όταν, δηλαδή, εντοπιστεί τροχαίο ατύχημα, το iPhone ή το Apple Watch θα καλούν αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να λάβουν βοήθεια. Δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί για το 2022, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί για τα μοντέλα iPhone 14 και το Apple Watch Series 8, αν και δεν είναι πιθανό να περιορίζεται σε αυτές τις συσκευές. Θα είναι μια επέκταση της δυνατότητας Fall Detection που υπάρχει στα υπάρχοντα μοντέλα Apple Watch και iPhone.

Τα μοντέλα iPhone 14 προβλέπεται να κυκλοφορήσουν χωρίς φυσική υποδοχή SIM, με την Apple να μεταβαίνει σε σχεδιασμό μόνο για eSIM. Η Apple φέρεται να συμβουλεύει τους μεγάλους παρόχους των ΗΠΑ να προετοιμαστούν για την κυκλοφορία smartphone μόνο με eSIM έως το 2022, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένα μοντέλα iPhone 14 μπορεί να είναι τα πρώτα που θα έρθουν χωρίς υποδοχή SIM.