click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Μαύρη οθόνη στα παλαιότερα MacBook Pro με την αναβάθμιση σε Big Sur! Pin Tweet Share

Μαύρη οθόνη στα παλαιότερα MacBook Pro με την αναβάθμιση σε Big Sur!

20/11/2020
Το νέο λογισμικό της Apple είναι διαθέσιμο από 13 Νοεμβρίου. Η νέα έκδοση macOS Big Sur ή αλλιώς macOS 11.0 είναι από τις πιο δυναμικές αναβαθμίσεις σε desktop και laptop τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα όμως με τις πρώτες αναφορές, φαίνεται να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε παλαιότερα MacBook Pro μοντέλα του 2013-2014.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν στο forum του MacRumors ότι η αναβάθμιση προκάλεσε βλάβες στη συσκευή τους και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από την επίσημη σελίδα της Apple Support και το Reddit.

 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι χρήστες που προχώρησαν σε αναβάθμιση είδαν στα laptop τους να προβάλλεται ξαφνικά μία μαύρη οθόνη. H συσκευή τους σταμάτησε να ανταποκρίνεται και όσο και αν προσπάθησαν να κάνουν NVRAM και SMC reset, να βάλουν safe mode ή να ελέγξουν τη συνδεσιμότητα, η είσοδος ήταν αδύνατη και δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το MacBook στην κανονική του λειτουργία.
Επικοινωνώντας με την υποστήριξη της Apple, η λύση που προτάθηκε ήταν να προγραμματίσουν ραντεβού με το τεχνικό τμήμα. Ωστόσο φαίνεται πως η Apple είναι ενήμερη για το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει.
 
Οι αναφορές κάνουν λόγο κυρίως για μοντέλα 13 ιντσών MacBook Pro 13″ late 2013 και mid-2014, οι παλαιότερες συσκευές που μπορούν να δεχτούν την αναβάθμιση σε Big Sur. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ή πόσες συσκευές επηρεάστηκαν από την αναβάθμιση. Καλό θα ήταν λοιπόν, οι κάτοχοι ενός παλαιότερου MacBook Pro, να μη βιαστούν σε αναβάθμιση μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, γιατί θα ρισκάρουν την λειτουργία του συστήματος.