click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Concept Ori & Concept Duet: Τα laptop του μέλλοντος που παρουσίασε η Dell Pin Tweet Share

Concept Ori & Concept Duet: Τα laptop του μέλλοντος που παρουσίασε η Dell

08/01/2020
Πριν λίγες μέρες η Dell παρουσίασε δύο «πρωτότυπα», στην ουσία προσχέδια laptop που δείχνουν πως θα μοιάζουν οι υπολογιστές του μέλλοντος. Τα προσχέδια αυτά ονομάζονται Concept Ori (από το αναδιπλούμενο οριγκάμι) και Concept Duet (λόγω της διπλής οθόνης του).

Το concept των δύο πρωτοτύπων δεν μοιάζει και τελείως καινούργιο καθώς εμφανισιακά το Concept Ori θυμίζει ένα πρωτότυπο που παρουσίασε πέρυσι η Lenovo ενώ το Concept Duet μοιάζει με το Surface Neo που έχει ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσει η Microsoft ως πραγματικό προϊόν.

Το αναδιπλούμενο Concept Ori έχει την πιο φουτουριστική εμφάνιση. Η Dell δεν έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πέραν του ότι η οθόνη του είναι 13 ίντσες και θα έχει ανάλυση QHD+.

Το Concept Duet έχει μια πιο οικεία εμφάνιση: μοιάζει πολύ με το XPS 13 μόνο που το πληκτρολόγιο και το track pad έχουν αντικατασταθεί από μια δεύτερη οθόνη. Και οι δύο οθόνες του είναι 13.4 ιντσών FHD και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίπλα δίπλα (δηλαδή οριζόντια) για multitasking ή ως μια μεγάλη οθόνη όπου η μία μικρή οθόνη θα αποτελεί προέκταση της άλλης.

Διαθέτει ακόμη επιπρόσθετα ένα πληκτρολόγιο που μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της μιας οθόνης και αυτή στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως track pad γι’ αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το laptop τους με τον «παραδοσιακό» τρόπο. 

Μιας και πρόκειται για πρωτότυπα, η Dell δεν έκανε αναφορά με ποιου είδους software θα λειτουργούν αλλά είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Microsoft ετοιμάζει προϊόντα hardware με αναδιπλούμενες και διπλές οθόνες τα οποία θα χρησιμοποιούν τα Windows 10X. Αυτό σίγουρα σημαίνει πως θα ανοίξει ο δρόμος από πλευράς software και για τα υπόλοιπα φουτουριστικά laptop έτσι ώστε από πρωτότυπα να γίνουν κανονικά προϊόντα.

Η Dell δεν ενημέρωσε για το αν και πότε θα κυκλοφορήσουν τα μοντέλα αυτά στην αγορά αλλά για την ώρα και μόνο ο σχεδιασμός τους με την επιπλέον ευκολία που θα προσφέρουν οι μεγάλες οθόνες τους είναι αρκετά συναρπαστικός!