click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Δες την AI της Samsung να δίνει ζωή ακόμη και σε πορτρέτα Pin Tweet Share

Δες την AI της Samsung να δίνει ζωή ακόμη και σε πορτρέτα

14/01/2020

Αν χρειάζεσαι περισσότερες αποδείξεις πως μπορεί κανείς να φτιάξει ένα ψεύτικο βίντεο κάποιου και να φαίνεται άκρως αληθινό τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω στη νέα έρευνα της Samsung. 

Επιστήμονες που εργάζονται στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Samsung στη Ρωσία δημιούργησαν μια σειρά βίντεο στα οποία βλέπουμε στατικές εικόνες ανθρώπων να κινούνται και να μιλούν κανονικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι τόσο ρεαλιστικά όσο άλλα «ψεύτικα» βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς στο διαδίκτυο όμως έχουν το εξής πλεονέκτημα: ενώ τα περισσότερα τέτοιου τύπου βίντεο απαιτούν πολλαπλές εικόνες του προσώπου για να δημιουργηθούν, τα συγκεκριμένα μπορούν να προκύψουν από μία και μόνο εικόνα που σημαίνει ότι μπορούν να «φέρουν στη ζωή» ακόμη και ένα πίνακα ζωγραφικής!

Δες τους Fyodor Dostoevsky, Salvador Dali, Albert Einstein, Marilyn Monroe ακόμη και τη Mona Lisa να μιλούν λες και το βίντεο είναι πραγματικό:
 

Σίγουρα αυτά τα βίντεο δεν θα ξεγελάσουν ποτέ κάποιον ειδικό ή κάποιον που είναι απλά υποψιασμένος αλλά με τον καιρό αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο και τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά.