click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
iPhone εξολοθρευτής ή Daisy, το νέο ρομπότ ανακύκλωσης της Apple Pin Tweet Share

iPhone εξολοθρευτής ή Daisy, το νέο ρομπότ ανακύκλωσης της Apple

25/04/2018

Η Apple προχώρησε στα «αποκαλυπτήρια» της Daisy, ενός ρομπότ που αναλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση συσκευών iPhone ώστε τα υλικά τους να ανακυκλωθούν.

Όπως έγινε γνωστό, η Daisy δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία που είχε αναπτυχθεί για το πρώτο ρομπότ αποσυναρμολόγησης συσκευών της Apple, του Liam, ο οποίος είχε τεθεί σε λειτουργία το 2016.

Η Daisy δημιουργήθηκε από κάποια κομμάτια του Liam, του παλιότερου ρομπότ της Apple, κάνοντας την ένα ρομπότ ανακύκλωσης που βοηθά στην ανακύκλωση iPhone και αποσυναρμολογεί έως και 200 iPhone ανά ώρα.

Σύμφωνα με την Apple, η Daisy είναι σε θέση να αποσυναρμολογεί εννέα εκδόσεις του iPhone και να κατανέμει τα υλικά τους για ανακύκλωση και είναι πολύ πιο αποτελεσματική από οποιοδήποτε παραδοσιακό πρόγραμμα ανακύκλωσης έχει χρησιμοποιηθεί έως σήμερα. 

Η παρουσίαση της Daisy στο κοινό έγινε με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης πριν από λίγες ημέρες και στο πλαίσιο της συμμετοχής της Apple στο πρόγραμμα GiveBack, που ενθαρρύνει την ανακύκλωση παλαιότερων ηλεκτρονικών συσκευών.