Τα AirPods ενός χρήστη ανατινάχτηκαν, η Apple εξετάζει το συμβάν

Τα Airpods έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως το «καλύτερο προϊόν της Apple των τελευταίων χρόνων» όμως έφτασε η στιγμή που η φήμη τους «τσαλακώθηκε». 

Όταν βλέπει κάποιος αυτά τα μικρά ασύρματα AirPods ακουστικά της Apple που υποστηρίζουν τεχνολογία Bluetooth, δύσκολα θα περνούσε από το μυαλό του ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Αυτό βέβαια ισχύει, μέχρι την ημέρα που θα συμβεί. Τα ακουστικά καθώς ασύρματα, λειτουργούν με μπαταρία, και όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις, η μπαταρία ενδέχεται να αντιμετωπίσει επιπλοκές. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αμερικάνικου καναλιού WFLA, τα ακουστικά ενός άνδρα από την Φλόριντα, πήραν φωτιά και στη συνέχεια ανατινάχτηκαν. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Jason Colon βρισκόταν στο γυμναστήριο και άκουγε μουσική, όταν ξαφνικά τα ακουστικά του σταμάτησαν να δουλεύουν κι ένας λευκός καπνός άρχισε να βγαίνει από το δεξί Airpod.

Συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά, ο Colon ακούμπησε τα AirPods σε κάποιο όργανο εξάσκησης και έτρεξε για βοήθεια. Όταν επέστρεψε, το δεξί AirPod είχε μισολιώσει και προφανώς δεν δούλευε πλέον. Ορισμένα σημάδια που είχαν μείνει στο ακουστικό έδειχναν σαφώς ότι είχε καεί. Ο Κόλον συνειδητοποίησε ότι είχε αποφύγει πολύ χειρότερες καταστάσεις, αφού είχε αφαιρέσει εγκαίρως τα AirPod από τα αυτιά του.

«Μπορείτε να δείτε τη ζημιά απ’ τη φλόγα! Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε στο αυτί μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν αυτό συνέβαινε ενώ φορούσα τα ακουστικά, ο λοβός του αυτιού μου θα είχε καεί».Ο Colon ρίχνει την ευθύνη στις μπαταρίες και πιστεύει ότι θα πρέπει να λάβουν γνώση και οι άλλοι ιδιοκτήτες AirPods, ώστε να προσέχουν. Σημειώνει εξάλλου, πως το ότι συνέβη σε αυτόν, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί σε κάποιον άλλον. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει άλλες αναφορές για κάποιο AirPod να παίρνει φωτιά. 

Εν τω μεταξύ, μια εκπρόσωπος της Apple ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής ότι θα μιλήσει με τον Colon, ενώ η εταιρεία διερευνά το θέμα για να βρει τι ακριβώς προκάλεσε την ανάφλεξη του προϊόντος της.

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.