Πρόβλημα με το update των Windows 10 - Χάνονται αρχεία των χρηστών

Η Microsoft σταμάτησε τη διαδικασία της νέας μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματός της Windows 10 σε όλο τον κόσμο, σχεδόν αμέσως μετά από τη στιγμή που ξεκίνησε, μετά από παράπονα χρηστών ότι τα αρχεία τους εξαφανίσθηκαν μόλις η νέα έκδοση «Windows 10 October Update» εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή τους.

Η εταιρεία συμβούλευσε τους χρήστες που έχουν επηρεασθεί, να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όσο γίνεται λιγότερο και να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη. Επίσης κάλεσε όσους χρήστες που έχουν ήδη «κατεβάσει» με δική τους πρωτοβουλία την αναβάθμιση, να μην την εγκαταστήσουν ακόμη.

Κάποιος χρήστης ανέφερε ότι μετά την εγκατάσταση των αναβαθμισμένων Windows 10 όλα τα αρχεία στα «έγγραφα» του εξαφανίσθηκαν ενώ σύμφωνα με το BBC σχεδόν 500 χρήστες φαίνονταν να έχουν παρόμοια προβλήματα. Άλλοι χρήστες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Microsoft Edge και άλλες εφαρμογές του store δεν μπορούν να συνδεθούν στο Internet αλλά και ότι σε ορισμένα PC, η αναβάθμιση έχει μπλοκαριστεί λόγω μη συμφωνίας με drivers της Intel.

Η Microsoft παρ’ ότι ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά χρηστών, σταμάτησε προσωρινά τη σταδιακή αυτόματη αναβάθμιση εκατομμυρίων υπολογιστών διεθνώς, καθώς ερευνά τις αναφορές των παραπονούμενων χρηστών.

Οι προγραμματιστές της Microsoft έχουν ως μοναδικό τους μέλημα τη διόρθωση του προβλήματος και φυσικά αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει νέο αρχείο για τo update. Ο αναλυτής Νικ Μακ Γκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανισθούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.