Πόσο πιο γρήγορο μπορεί να γίνει ένα iPhone μετά την αλλαγή ταλαιπωρημένης μπαταρίας;

Η Apple είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα του τεχνολογικού κόσμου πάνω της πριν από μερικούς μήνες, όταν και παραδέχτηκε πως υποχρονίζει τους επεξεργαστές των iPhones (από το iPhone 6 και έπειτα) που είχαν ταλαιπωρημένες μπαταρίες. Έκτοτε, η εταιρεία έχει λάβει κάποια μέτρα, ζητώντας δημόσια συγγνώμη.

Σύντομα, με το iOS 11.3, οι χρήστες iPhones θα είναι σε θέση να ενημερώνονται για την υγεία της μπαταρίας του κινητού τους, ενώ θα επιλέγουν εκείνοι αν θέλουν να μειωθεί η ισχύ σε περίπτωση που το εξάρτημα ιόντων λιθίου είναι εξαντλημένο.Όμως πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην ταχύτητα ενός iPhone από την στιγμή που θα αλλαχτεί η μπαταρία του; Ένας χρήστης του YouTube ονόματι Bennett Sorbo δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει την διαφορά στην ταχύτητα του iPhone 6S του, πριν και αφού η μπαταρία αντικατασταθεί.

Ο Sorbo άνοιξε μια σειρά από εφαρμογές, ενώ στο τέλος “έτρεξε” και το Geekbench 4 ώστε να συγκρίνει τις μετρήσεις του benchmark πάνω στον επεξεργαστή. Φυσικά, καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας ο ίδιος χρονομετρούσε, ώστε να υπάρξει μια πιο σφαιρική εικόνα για την ταχύτητα των πριν / μετά περιπτώσεων, εκτός των ευρημάτων του Geekbench.

Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Η διαφορά μεταξύ του 6S με εξαντλημένη μπαταρία και υποχρονισμένο επεξεργαστή είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, απέναντι στο ίδιο ακριβώς μοντέλο με νέα μπαταρία. Ο συνολικός χρόνος είναι προφανώς μικρότερος στην δεύτερη περίπτωση, ενώ και τα αποτελέσματα του Geekbench μαρτυρούν την τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο.

Εν κατακλείδι, η μειωμένη ισχύς των iPhones με ταλαιπωρημένες μπαταρίες είναι πολύ «τσεκουρεμένη». Μόλις εκείνη αντικατασταθεί από ένα νέο εξάρτημα, οι επιδόσεις επανέρχονται και το iPhone μοιάζει σαν καινούργιο. 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.