Πώς θα σου φαινόταν ένα iPhone X χωρίς θύρα Lightning;

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Bloomberg, η Apple σκέφτηκε αρχικά να σχεδιάσει το iPhone X χωρίς καμία θύρα πάνω του.

Η ιδέα που είχαν οι μηχανικοί της Apple ήταν να αφαιρέσουν τη θύρα lightning και η συσκευή να φορτίζει αποκλειστικά ασύρματα. Η ιδέα όμως απορρίφθηκε αρκετά γρήγορα, όχι μόνο γιατί η ασύρματη φόρτιση είναι βραδύτερη από την ενσύρματη αλλά γιατί χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία φόρτισης ως μοναδική επιλογή για το γέμισμα της μπαταρίας του τηλεφώνου, θα αυξανόταν κι άλλο η τιμή που είναι ήδη στα ύψη.

Το iPhone και το iPad είχαν πάντοτε τις δικές τους ειδικές θύρες φόρτισης, ξεκινώντας με τον την θύρα 30 ακίδων που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο iPhone πρώτης γενιάς του 2007 και είδαμε να διατηρείται έως και το Apple iPhone 4s. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, η Apple αποκάλυψε το νέο πρότυπο Lightning μαζί με το πρώτο iPhone που σχεδιάστηκε για να το χρησιμοποιήσει και ήταν το iPhone 5. Η τέταρτη γενιά της Apple iPad, που παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα, ήταν το πρώτο μοντέλο tablet της εταιρείας που περιελάμβανε την θύρα Lightning.

Άτομο που γνωρίζει εκ των έσω τα μελλοντικά σχέδια της Apple, αναφέρει πως η εταιρεία σχεδιάζει την τελική κατάργηση όλων των κουμπιών και των εξωτερικών θυρών από τα μελλοντικά μοντέλα iPhone. Αυτό θα περιλαμβάνει την αφαίρεση της θύρας Lightning ή οποιασδήποτε θύρας που χρησιμοποιεί η Apple για τη φόρτιση τηλεφώνων της στο μέλλον. Για την ώρα η Apple σκοπεύει να μεταβεί σε χρήση θύρας USB Typer-C για τα iPhone του 2019. 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.