Πώς θα σώσετε ένα βρεγμένο MacBook

Το ατύχημα έχει συμβεί. Κάθεστε στο γραφείο σας, μπροστά στο Macbook σας και κάνετε μια απότομη κίνηση. Απλώνεται το χέρι σας και κατά λάθος ρίχνετε το ποτήρι με το νερό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ολοκαίνουργιο MacBook Air. Δεν προβλέψατε ούτε προλάβατε αυτή την καταστροφή και βρίσκεστε τώρα σαστισμένοι μπροστά στο συμβάν που δεν μπορείτε να αποτρέψετε.

Η πρώτη σας αντίδραση: ΠΑΝΙΚΟΣ.

Θα σας δώσουμε μερικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε άμεσα ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να επιβιώσει το MacBook σας.

1. Εάν ρίξατε οποιοδήποτε υγρό πάνω στο MacBook σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από την παροχή ρεύματος. Βγάλτε το από την πρίζα, αφαιρέστε το καλώδιο. 

2. Κλείστε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά βλέπουμε να γίνεται το αντίθετο.

3. Κρατώντας ανοιχτά σε απόσταση την οθόνη από το πληκτρολόγιο αναποδογυρίστε το MacBook σας. Αυτό το κάνετε με την ελπίδα να προλάβετε ώστε το υγρό να μην καταφέρει να εισχωρήσει όλο και πιο βαθιά στο εσωτερικό του υπολογιστή και να φτάσει στην μητρική πλακέτα. Κρατήστε την οθόνη ανοιχτή ώστε το υγρό να μην λιμνάσει και στεγνώσει στο εσωτερικό της. 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

4. Αφαιρέστε την μπαταρία. Η μπαταρία μπορεί να έχει συγκρατήσει ρεύμα και θέλετε αν κόψετε κάθε επαφή με οποιαδήποτε πηγή ηλεκτρισμού όσο πιο σύντομα είναι δυνατό. 

5. Κρατώντας το MacBook συνεχώς ανάποδα, σκουπίστε το σχολαστικά με απορροφητικό χαρτί.

6. Mετά από αυτά τα βήματα μην προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση να ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας για τις επόμενες 12-48 ώρες. Φέρτε το MacBook σε ένα κατάστημα iRepair όσο πιο σύντομα είναι δυνατό για να δεχτεί επαγγελματική φροντίδα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε επιπλέον βλάβη.

Εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω απλά βήματα, αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να «σώσετε» το MacBook σας. Με γρήγορες κινήσεις, λίγη καλή τύχη και θετική ενέργεια μπορεί να καταφέρετε να βοηθήσετε σημαντικά στη διάσωση του υπολογιστή σας. Σε παρόμοια ατυχή περιστατικά με υγρό το πιο σημαντικό είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος που θα ωφελήσει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του MacBook σας. 

Δεν προτείνουμε να βάλετε το Macbook σας μέσα σε ρύζι καθώς αυτό θα αφήσει υπολείμματα σε σημεία που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Στα iRepair αναλαμβάνουμε την επαγγελματική φροντίδα του Macbook σας ώστε να καθαριστεί σωστά αλλά και να επισκευάσουμε με επιτυχία μια ενδεχόμενη βλάβη στην μητρική πλακέτα. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία καλέστε σε ένα κατάστημα iRepair και ζητήστε να μιλήσετε απευθείας με ένα τεχνικό μας.

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.