Πώς θα εξετάσετε εάν το iPhone σας επέζησε από μια πτώση

Μήπως έπεσε το κινητό στο πάτωμα ξανά; Μήπως στη θάλασσα; H μήπως βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού επειδή δεν ανοίγει; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείξετε ψυχραιμία, αυτά μπορεί να συμβούν στον καθένα!

Γενικά τα περισσότερα smartphone επιβιώνουν από μικρές πτώσεις στο πάτωμα. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί και να μην πάθουν τίποτα ακόμη κι αν πέσουν από κάποια μέτρα ύψος, ανάλογα με την γωνία πρόσκρουσης.

Τα περισσότερα smartphone τεστάρονται διεξοδικά από τις εταιρίες πριν βγουν στην αγορά και κάποιες γρατσουνιές ή βαθουλώματα που μπορεί να αποκτήσουν μετά από μια πτώση συχνά δεν προκαλούν πρόβλημα στη συσκευή. 

Άσχετα βέβαια με το αν δείτε μια μικρή γρατσουνιά ή την οθόνη να έχει γίνει χίλια κομμάτια, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε τη συσκευή σας μετά από μια πτώση. Ακόμη κι αν δείχνει άθικτη εξωτερικά, υπάρχει περίπτωση να έχει προκληθεί εσωτερική ζημιά που μπορεί να επηρεάσει την λειτουργικότητα της συσκευής. Καλό θα ήταν μαζί με την αγορά της συσκευής σας να επενδύσετε ταυτόχρονα σε μια προστασία οθόνης και σε μια ανθεκτική θήκη. Μπες στο istore.gr και βρες την καταλληλη θήκη που θα προστατέψει τη συσκευή σου!

Κάντε ένα τεστ
Αρχικά, ελέγξτε τις βασικές λειτουργίες της συσκευής σας. Μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σωστά; Λειτουργεί ο διακόπτης σίγασης; Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να συμβεί είναι να βρεθείτε σε μια επαγγελματική συνάντηση κι εκείνη τη στιγμή να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο.

Στη συνέχεια εξετάστε την οθόνη. Ακουμπήστε και πιέστε ελαφρά από άκρη σε άκρη, για να τεστάρετε εάν όλη της η επιφάνεια λειτουργεί σωστά.Τέλος ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε με τον πάροχο του δικτύου σας – πχ. δοκιμάστε να κάνετε μια κλήση – και επιπλέον βεβαιωθείτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε με το WiFi δίκτυο επικοινωνίας. 

Σπασμένη οθόνη
Όταν η συσκευή σας πέσει με δύναμη σε μια τραχιά ή ανισόπεδη επιφάνεια όπως πχ. το πεζοδρόμιο, είναι μεγάλες οι πιθανότητες η οθόνη να σπάσει. Παρόλο που αυτό μπορεί να σας φαίνεται σοβαρό και να σας προκαλέσει πανικό, δεν είναι η χειρότερη ζημιά που θα μπορούσε να συμβεί στη συσκευή σας. Οι εσωτερικές λειτουργίες του τηλεφώνου είναι προστατευμένες και κάπως πιο ανθεκτικές απ’ όσο άμεσα ευαίσθητο κι ευάλωτο είναι το εξωτερικό του περίβλημα. Και τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να επισκευαστεί.

Αν βρεθείτε με μια βλάβη ή με μια σπασμένη οθόνη, μπορείτε να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους τεχνικούς της iRepair όπου η αντικατάσταση σε οθόνη iPhone γίνεται σε περίπου 20 λεπτά! 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.