Πώς να ξεχωρίσεις το κάθε μοντέλο iPhone, με μια ματιά

Είναι πολλά τα μοντέλα iPhone και iPad που έχουν βγει στην αγορά ως σήμερα με τα περισσότερα να έχουν αρκετές ομοιότητες εξωτερικά με αποτέλεσμα να είναι αρκετοί αυτοί που δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν. 

Το ακριβές μοντέλο συσκευής μπορεί να μας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε κάποια επισκευή ή να αγοράσουμε κάποια θήκη ή κάποιο αξεσουάρ για το iPhone ή το iPad μας και να μας έχουν κάνει δώρο κάποια συσκευή που δεν έχει το κουτί της και να μην είμαστε σίγουροι για το μοντέλο της συσκευής που έχουμε.

Πώς μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε με μια γρήγορη ματιά ποιο ακριβώς μοντέλο είναι αυτό που κρατάμε στα χέρια μας;

Ο πιο γρήγορος και σίγουρος τρόπος αναγνώρισης του μοντέλου iPhone βρίσκεται ακριβώς στην πίσω πλευρά της συσκευής.

Η Apple αναγράφει πάντα το μοντέλο στο πίσω μέρος της συσκευής ως εξής: Model A… και στην συνέχεια ακολουθεί ένας τετραψήφιος αριθμός, π.χ, Model A1822. 

Στα iPhone υπάρχουν πάντως αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που προδίδουν με μια ματιά.

Σε γενικές γραμμές το iPhone 4 και 4s ξεχωρίζουν για το ασημί μεταλλικό τους πλαίσιο. Και το 4 έχει μια εγκοπή στο μεταλλικό πλαίσιο πάνω δίπλα από την υποδοχή των ακουστικών.

Το iPhone 5 και 5s διαφέρουν καθώς το 5s έχει ένα «δαχτυλίδι» γύρω από το κεντρικό κουμπί (home button). Ήταν και το πρώτο μοντέλο iPhone που διαθέτει δαχτυλικό αποτύπωμα για το ξεκλείδωμα της οθόνης.
Το 5c είναι το μοναδικό της σειράς 5 που έχει πλαστική πίσω όψη και ήταν διαθέσιμο 5 σε διάφορα χρώματα.

Στα μοντέλα iPhone 6 και 6s καθώς (όπως και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος iPhone 6 Plus και iPhone 6s Plus) ή διαφορά είναι εμφανής διότι στο πίσω πλαίσιο τα μοντέλα S αναγράφουν το γράμμα “S” σε ένα μικρό τετράγωνο πλαίσιο. Το iPhone 6s και iPhone 6s Plus ήταν τα πρώτα που κυκλοφορήσαν και στο Rose-Gold χρώμα, σε αντίθεση με τον προκάτοχο τους το iPhone 6 & iPhone 6Plus που βγαίνανε μόνο στο Silver, Space Grey, Gold. 

To iPhone SΕ μοιάζει πολύ με το iPhone 5s αλλά στην πίσω του όψη αναγράφεται σε τετράγωνο πλαίσιο το διακριτικό “SE”.

Τα μοντέλα iPhone 7 και7 Plus έχουν εμφανώς μεγαλύτερη πίσω κάμερα. Κυκλοφορήσαν επίσης στα επιπλέον χρώματα Jet Black (γυαλιστερό μαύρο πίσω πλαίσιο) και στο Red. 

Τα iPhone 8 έχουν γυάλινη πίσω όψη ενώ το επετειακό iPhone Χ είναι το πρώτο που δεν έχει καθόλου κεντρικό κουμπί (home button), καθώς το ξεκλείδωμα της οθόνης γίνεται πλέον με το Face ID και η πίσω κάμερα είναι σε κάθετο πλαίσιο αντί στρογγυλό.

Το νέο iPhone ΧS είναι αρκετά όμοιο με το iPhone Χ εμφανισιακά εκτός από μια επιπλέον εγκοπή που έχει στο κάτω μέρος του πλαισίου κοντά στην θύρα φόρτισης.

Το iPhone ΧS MAX έχει ίδιο διακριτικό με το ΧS αλλά είναι φυσικά αισθητά μεγαλύτερο σε μέγεθος.  Και το XR που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα θα μας συνεπάρει με τα χρώματα του οπότε λογικά δεν θα μας δυσκολέψει στην αναγνώριση του.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο γράφοντας τον αριθμό του μοντέλου ή στο site της Apple εδώ θα μπορείτε να γνωρίζετε αμέσως ποια συσκευή κρατάτε στα χέρια σας. 

Για τα iPhone εδώ, για τα iPod εδώ για τα iPad εδώ

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε οποιαδήποτε απορία ένα κατάστημα iRepair βρίσκεται κοντά σας ή μπορείτε ακόμη και να μας καλέσετε όταν έχετε μπροστά σας την συσκευή σας για να σας κατευθύνουμε αναλόγως στην αναζήτηση του μοντέλου της συσκευής σας.

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.