Πώς να απενεργοποιήσεις Google Home και Alexa

Εάν έχετε ένα Google Home ή ένα Echo Amazon, τότε σίγουρα γνωρίζετε πόσο βολική είναι η χρήση του στην καθημερινότητα σας. Κάνετε την οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε, όπως, «Τι καιρό θα κάνει σήμερα;» ή «Τι ώρα είναι αυτή τη στιγμή στο Τόκιο;» κι έχετε τη σωστή απάντηση σε δευτερόλεπτα. Είναι βολικό, γρήγορο και εύκολο. Αλλά μετά από αρκετό χρόνο - ή ίσως και σε λιγότερο – κάνει επίσης πολλούς ιδιοκτήτες του να αναρωτιούνται για την ιδιωτικότητα τους.Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την NPR και την Edison Research μέσα στο 2017, το 7% των Αμερικανών που είναι τουλάχιστον 12 ετών κατέχουν ένα λεγόμενο «smart speaker». Και ενώ το 65% των χρηστών ενός smart speaker λέει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα του χωρίς αυτό, υπάρχουν κι άλλοι που είναι ανοιχτά καχύποπτοι σχετικά με την παρουσία της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας.

Ο Danny Hakim, συντάκτης στην New York Times, παραδέχεται ότι διστάζει να προχωρήσει στην αγορά ενός Google Home Mini για το παιδί του, αφότου ένας άλλος συντάκτης αποκάλυψε ότι η ίδια συσκευή τον ακούει όλη μέρα, κάθε μέρα!

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λύθηκε, αλλά εξακολουθεί να εγείρει μια ερώτηση που δεν είναι εύκολο για έναν smart speaker να απαντήσει:

Μας ακούει περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε;«Θα έλεγα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε πρόκειται για την εφαρμογή είτε για τη συσκευή, δίνουν την εμπιστοσύνη τους απλόχερα και χωρίς να σκεφτούν για το είδος της άνισης συνδιαλλαγής που συμφωνούν και υπογράφουν», δήλωσε στο Harvard Business Review, ο συγγραφέας του Who Can You Trust?, Rachel Botsman»

Google και Amazon έχουν και οι δύο παραδεχτεί ότι διατηρούν ακουστικές εγγραφές σε αυτές τις συσκευές για καλύτερη εξυπηρέτηση στο μέλλον, αλλά λένε ότι διατηρούν μόνο εκ προθέσεως αλληλεπιδράσεις και πληροφορίες που αποκτήθηκαν από άλλη πρόσβαση (για παράδειγμα, αν ο χρήστης σύνδεσε το ημερολόγιό του με το Google Home).

Εάν αυτό εξακολουθεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ως ιδιοκτήτης, αλλά δεν θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον ψηφιακό προσωπικό σας βοηθό ή να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να διαγράψετε όλες τις καταχωρήσεις.Ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν διαγράψετε το ιστορικό σας, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά του να είναι ένας «έξυπνος» βοηθός, καθώς και τα δύο χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να προσαρμόσουν τις απαντήσεις τους και να μάθουν τις συνήθειες σας για να βελτιώνονται όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε.

Google Home

Κάντε κλικ στην εφαρμογή Google Home και μεταβείτε στην ενότητα “My Activity”. Μπορείτε επίσης να βρείτε την ενότητα “My Activity” μεταβαίνοντας στο κύριο μενού και, στη συνέχεια, στις περισσότερες ρυθμίσεις "More Settings". Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με όλες τις ερωτήσεις σας. Πατήστε "Play" εαν θέλετε να τις ακούσετε. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις τελείες για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες "More Details" ή να διαγράψετε τα στοιχεία από το ιστορικό. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή να τις αναζητήσετε κατά ημερομηνία. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως την επιλογή εγγραφής, μεταβείτε στο "Activity Controls" για να το κάνετε - αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό περιορίζει τη λειτουργικότητα της συσκευής.


Amazon Echo

Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και κάντε κλικ στην επιλογή της κατάργησης κάρτας "Remove Card" όταν δείτε τις καταχωρήσεις που αντιπροσωπεύουν τις ερωτήσεις που έχετε θέσει. Ωστόσο, για να αφαιρέσετε πλήρως την κάρτα, μεταβείτε στο κύριο μενού. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις "Settings" και, στη συνέχεια, στο ιστορικό "History". Επιλέξτε μια καταχώρηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή της διαγραφής των εγγραφών φωνής "Delete Voice Recordings". Για να διαγράψετε κάθε εγγραφή, μεταβείτε εδώ και στη συνέχεια κάντε κλικ στη διαχείριση των εγγραφών φωνής "Manage Voice Recordings". Πατήστε διαγραφή.
 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.