Περιστατικό ηλεκτροπληξίας νεαρής από φθαρμένο καλώδιο φόρτισης iPhone 6

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοχοι κινητών είναι τα καλώδια φόρτισης που από την χρήση μπορεί να φθαρούν στις άκρες της σύνδεσης τους. Όταν συμβεί αυτό είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που δεν προχωρούν σε αντικατάσταση και τα αποτελέσματα μπορεί κάποιες φορές να είναι ακόμη και μοιραία.

Εάν θυμηθούμε διάφορα περιστατικά, μπορούμε να πάμε πίσω στον Ιούλιο του 2013 μια 23χρονη αεροσυνοδός έπαθε ηλεκτροπληξία όταν απάντησε σε μια κλήση στο iPhone 5 ενώ βρισκόταν σε φόρτιση. Από εκεί ξεκίνησε μια σειρά από περιστατικά όπου χρήστες iPhone ή iPad ανέφεραν ότι έπαθαν ηλεκτροσόκ. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα δεν ήταν η χρήση φορτιστή τρίτου κατασκευαστή, όπως ισχυριζόταν η Apple, καθώς υπήρξαν αρκετά αντίστοιχα περιστατικά και με τα δικά της καλώδια.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ακούσαμε μια ιστορία για έναν χρήστη iPhone που έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη φόρτιση της συσκευής του, όμως δυστυχώς αυτή την εβδομάδα, ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών στο Βιετνάμ υπέστη ηλεκτροπληξία στον ύπνο της από ένα φθαρμένο καλώδιο φορτιστή που είχε συνδεθεί με το iPhone 6 της.Σύμφωνα με την αστυνομία, εικάζεται ότι η 14χρονη Le Thi Xoan χρησιμοποίησε αυθεντικό φορτιστή της Apple, έβαλε το iPhone 6 της να φορτίσει το βράδυ και έπεσε για ύπνο. Οι γονείς της την βρήκαν αναίσθητη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή της από ηλεκτροπληξία. Το πιο πιθανό είναι να είχε το κινητό μαζί της στο κρεβάτι, κατά την διάρκεια της νύχτας να μπερδεύτηκε σε αυτό και να ακούμπησε το εκτεθειμένο καλώδιο.

Αυτό το τραγικό περιστατικό είναι μια καλή ευκαιρία για να μας υπενθυμίσει να ελέγξουμε την κατάσταση των καλωδίων φόρτισης στο τηλέφωνό μας, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Επίσης ελέγξτε τα καλώδια που χρησιμοποιούνται από ολόκληρη την οικογένειά σας. Εάν υπάρχουν ρωγμές ή ανοίγματα σε οποιοδήποτε καλώδιο που εκθέτει την καλωδίωση στο εσωτερικό, θα ήταν καλό να το πετάξετε άμεσα και να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο. 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.