Με το iOS 11.3 θα μπορείτε να δείτε εάν το iPhone σας λειτουργεί πιο αργά

Στο iOS 11.3, η Apple υπόσχεται μια νέα λειτουργία που θα επιτρέψει στους χρήστες του iPhone να βλέπουν πληροφορίες σχετικά με την «υγεία» των μπαταριών τους. Οι χρήστες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία που επιβραδύνει την απόδοση παλαιότερων iPhones που έχουν υποβαθμισμένες μπαταρίες.

H λειτουργία είναι σε έκδοση beta, επομένως μπορούν να προστεθούν περισσότεροι έλεγχοι πριν κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη το iOS 11.3 για το ευρύ κοινό. 

Αυτή τη στιγμή στο στο iOS 11.3 developer beta 2, υπάρχουν δύο ρυθμίσεις.

Η πρώτη ρύθμιση δείχνει την «υγεία» της μπαταρίας του iPhone σας. Σε δοκιμή, στο νέο  iPhone 8, η μπαταρία είναι 100% υγιής. Ένα iPhone με παλαιότερη μπαταρία, που έχει περισσότερους κύκλους φόρτισης, θα εμφανίζει μικρότερο ποσοστό, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον τόσο πολύ.

Η δεύτερη ρύθμιση δείχνει την «Ικανότητα Μέγιστης Απόδοσης». Αυτό δείχνει το αν η μπαταρία του iPhone σας μπορεί να διατηρήσει τη μέγιστη απόδοση ή όχι. Αν μπορεί να το κάνει, θα λειτουργεί με την κανονική απόδοση και δεν θα παρατηρήσετε οποιαδήποτε επιβράδυνση. Αλλά αν το iPhone σας δεν μπορεί να διατηρήσει την κορυφαία απόδοση λόγω παλαιάς μπαταρίας, πιθανότατα θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε περιορισμό πατώντας την αντίστοιχη επιλογή.

Η Apple προσπάθησε να βγει από την τεράστια τρύπα στην οποία είχε πέσει, αφού ανακαλύφθηκε ότι σκόπιμα επιβράδυνε τα παλαιότερα iPhones. Παρά την απολογία της, η εταιρεία έχει υπερασπιστεί αυτό που έκανε, λέγοντας ότι το έπραξε μόνο για να εμποδίσει τα iPhones με παλιές μπαταρίες να απενεργοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο.

Το iOS 11.3, με τις πληροφορίες που διαθέτει για την «υγεία» των μπαταριών και τον διακόπτη βελτιστοποίησης ενέργειας, θα βοηθήσει τους χρήστες iPhone να καταλάβουν καλύτερα τι συμβαίνει με τις συσκευές τους.

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.