iPhone X, iPhone 8: Η Apple αποκάλυψε τα νέα της smartphones

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε εχθές στο θέατρο Steve Jobs στο νέο της campus στο Cupertino της Καλιφόρνια, η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα και πολλοί από τους θαυμαστές της ήδη «ξεσκονίζουν» τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

H τελετή ξεκίνησε στο νέο θέατρο Steve Jobs Theater στις 8 ώρα Ελλάδος και στη σκηνή εμφανίστηκε πρώτος ο Tim Cook, ο οποίος ξεκίνησε την εκδήλωση με μια συγκινητική αποτίμηση φόρου τιμής για τον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011.Και όπως είπε στο τέλος: «Ο Steve θα ήταν πραγματικά περήφανος με τα προϊόντα που ανακοινώσαμε σήμερα»

iPhone 8 /iPhone 8 Plus 

Το αποτελεί τον «διάδοχο» του iPhone 7, με οθόνη Retina HD των 4,7 ιντσών. Διαθέτει οπίσθια κάμερα των 12 megapixel, με optical image stabilization, ενώ «καρδιά» του είναι ο εξαπύρηνος επεξεργαστής Α11 Bionic, ο οποίος είναι κατά 30% ταχύτερος από τον περσινό Α10 CPU, με καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις. Το iPhone 8 Plus είναι η μεγαλύτερη έκδοσή του, στις 5,5 ίντσες, και με διπλή κάμερα. Η χωρητικότητα των δύο συσκευών αρχίζει από τα 64 GB. Ακόμη, τα ηχεία των νέων συσκευών είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά 25% ισχυρότερα από την προηγούμενη γενιά.

Το σώμα του είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και γυαλί και είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη, ενώ υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης η Apple έδωσε επίσης έμφαση στις AR (Augmented Reality) των νέων συσκευών- οι οποίες διαθέτουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας, iOS 11.

Οι προπαραγγελίες αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάθεσή του στις 22 Σεπτεμβρίου, με την τιμή να αρχίζει από τα 699 και 799 δολάρια αντίστοιχα.

iPhone X

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone, η Apple παρουσίασε την επετειακή έκδοση του, το iPhone Χ. Στο επετειακό iPhone έχει αφαιρεθεί το Home Button για χάρη της νέας οθόνης τεχνολογίας OLED η οποία έχει διαστάσεις 5,8 ιντσών και καλύπτει όλη την πρόσοψη της συσκευής, καταργώντας ουσιαστικά τα περιθώρια που υπήρχαν στα προγενέστερα μοντέλα, αλλά και στο νεο iPhone 8 και 8 plus.


Το iPhone X χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης προσώπου για να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη της, αντί για σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Έτσι πλέον ο χειρισμός της συσκευής γίνεται μέσω "χειρονομιών" όπως ονομάζει η Apple τις κινήσεις των δαχτύλων πάνω στην οθόνη, ενώ το ξεκλείδωμα της συσκευής γίνεται αναλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο σύστημα εμπρόσθιας κάμερας με αισθητήρα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο iPhone Χ να σκανάρει και να αναγνωρίσει το σχήμα του προσώπου του κατόχου του και να του επιτρέψει την είσοδο στο λογισμικό.


Ένας προβολέας στέλνει ένα πλέγμα υπερύθρων στο πρόσωπό και μια κάμερα υπερύθρων αναγνωρίζει το τρισδιάστατο του προσώπου. Στη συνέχεια αναλαμβάνει να το υπερθέσει με την χρήση οπτικής κάμερας και δημιουργεί ένα τρισδιάστατο αντίγραφο του προσώπου.

Μάλιστα, προκειμένου να γίνει ταχύτερη η ανάγνωση έχει χρησιμοποιηθεί λογισμικό ειδικά διαμορφωμένο από νευρωνικό δίκτυο.

Μία έντονη δέσμη φωτός αναλαμβάνει την αναγνώριση του προσώπου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή απόλυτου σκότους.Σύμφωνα με την Apple η τεχνολογία Face ID είναι ασφαλέστερη από το σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς η πιθανότητα να μπορέσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης να ξεκλειδώσει το κινητό ανέρχεται πλέον στο 1 προς 1.000.000.

Το σώμα του είναι από γυαλί και ατσάλι, ενώ, όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, του, διαθέτει οθόνη OLED των 5,8 ιντσών, ανάλυση 2436x1135 (Super Retina, όπως την αποκαλεί η Apple), πυκνότητα pixel 458 ppi και διπλή οπίσθια κάμερα των 12 megapixel, με optical image stabilization.

Στο εσωτερικό του διαθέτει επεξεργαστή Α11 Bionic, ενώ στα νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η δυνατότητα λήψης animoji (emojis που «παράγονται» από το κινητό με βάση τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη) και η έλλειψη home button- καθώς και η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, σε ειδικό pad, ονόματι AirPower.

Η χωρητικότητα κυμαίνεται από 64 μέχρι 256 GB (η οποία κοστολογείται στα 1.149 δολάρια). Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός από το αρχικό iPhone».Η διάθεσή του θα αρχίσει στις 3 Νοεμβρίου, σε τιμή 999 δολαρίων, ενώ οι προπαραγγελίες αρχίζουν στις 27 Οκτωβρίου.

Apple Watch - 4K Apple TV 

H Apple παρουσίασε επίσης ένα αναβαθμισμένο Apple Watch (Series 3), που μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις και να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ από μόνο του, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να έχει μαζί του iPhone,

καθώς και τη νέα έκδοση της τηλεόρασής της, που πλέον υποστηρίζει 4Κ βίντεο και περιεχόμενο HDR.

Και όλα τα παραπάνω ίσως θα μπορούσαν να περιγραφούν σε μια φωτογραφία...

 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.