iPhone X: Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ήδη στους χρήστες του

Δεν είναι ένα αλλά αρκετά τα προβλήματα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν αρκετοί χρήστες του ολοκαίνουργιου iPhone X και δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Δυσλειτουργία στο κρύο


Σημαντικός αριθμός χρηστών του νέου iPhone X φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την οθόνη της συσκευής η οποία δεν ανταποκρίνεται σε εξωτερικό χώρο όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με θέματα που έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες reddit και macrumors, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν το iPhone X βρίσκεται αντιμέτωπο με απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία. Οι γενικές οδηγίες της Apple αναφέρουν ότι οι βέλτιστες θερμοκρασίες στις οποίες οι συσκευές της μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα είναι μεταξύ 0 και 35º βαθμούς Κελσίου, με θερμοκρασίες μικρότερες ή μεγαλύτερες από αυτές να είναι ο λόγος για διάφορα φαινόμενα όπως αυτό που αντιμετωπίζουν κάποιοι χρήστες.Το θετικό είναι ότι η Apple έχει ήδη προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο όπως αναφέρει δεν οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα με το hardware αλλά στο λογισμικό, με την εταιρεία να εργάζεται πάνω στη διόρθωση του σε μελλοντική αναβάθμιση, χωρίς όμως να δίνεται ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για την ώρα οι χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στο iPhone X, χρειάζεται είτε να κάνουν επανεκκίνηση στη συσκευή είτε να περιμένουν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η οθόνη να μπορέσει να γίνει και πάλι λειτουργική.

Πράσινη γραμμή θανάτου

Μία πράσινη γραμμή έχει αρχίσει να «στοιχειώνει» όσους αποφάσισαν να αγοράσουν το νέο iPhone X, καθώς τα διεθνή μέσα να αναφέρουν πως πολλές συσκευές της Apple είναι ήδη ελαττωματικές.

Ανησυχία επικρατεί στους χρήστες του iPhone X καθώς ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των πολυπόθητων και πανάκριβων συσκευών αναφέρουν πρόβλημα με την οθόνης τους των συσκευών τους και συγκεκριμένα αναφέρουν την εμφάνιση μιας πράσινης κάθετης γραμμής στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά. 

Οι χρήστες, εμφανώς εξοργισμένοι, απευθύνονται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Apple μέσα από την πλατφόρμα του Twitter ζητώντας εξηγήσεις αλλά και λύσεις στο πρόβλημα τους.

Η πράσινη γραμμή θα μπορούσε να οφείλεται σε ηλεκτρονικό ελάττωμα που σχετίζεται με το πώς το τηλέφωνο εμφανίζει τα pixels. Η γραμμή σύμφωνα με τους χρήστες δεν εμφανίστηκε αμέσως αλλά μετά από μερικές ημέρες χρήσης, χωρίς να μπορεί να εξαφανιστεί είτε με restore είτε με επανεκκίνηση της συσκευής. Στην περίπτωση αυτή, το πρόβλημα φαίνεται ότι οφείλεται σε προβληματικό hardware, με την Apple να αντικαθιστά σύμφωνα με μαρτυρίες τις συσκευές με καινούριες.

Προβλήματα στον ήχο 

Όταν ξεκίνησαν τα νέα μοντέλα κινητών Google Pixel 2, υπήρξαν από την πρώτη στιγμή αναφορές πως ορισμένοι χρήστες βίωναν μια αρνητική εμπειρία όταν χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους και αφορά την αναπαραγωγή κάποιων παράξενων ήχων. Δυστυχώς αυτό φαίνεται να επηρεάζει και το νέο iPhone X, αφού κάποιοι ιδιοκτήτες του νέου smartphone της Apple λένε πως ακούγονται κάποια βουητά από το ακουστικό/ηχείο του τηλεφώνου τους.


Αυτές οι γραπτές αναφορές μπορούν να βρεθούν στο MacRumors, στο Twitter και στο Reddit. Πχ. ο χρήστης dback83 περιγράφει πως τόσο στην χαμηλή ένταση του ηχείου όσο και στη πιο υψηλή είναι αισθητό το πρόβλημα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε πως για να επιτύχουν ένα εφέ στερεοφωνικού ηχείου στα iPhone τους, η Apple διαθέτει μια βάσει πάνω στην οποία μπορείτε να κουμπώστε το iPhone και να έχει ένα πραγματικό στερεοφωνικό σύστημα.

Η Apple φαίνεται να έχει επίγνωση του προβλήματος και θα δώσει την λύση με μια νέα αναβάθμιση software. Σε μια δήλωση που δόθηκε στο The Verge, ένας εκπρόσωπος της Apple είπε: «Γνωρίζουμε το θέμα που επηρεάζει τους πελάτες και αφορά έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων. Η ομάδα μας εργάζεται πάνω σε μια επιδιόρθωση που θα συμπεριληφθεί σε μια επερχόμενη έκδοση λογισμικού». 
 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.