Γνωρίστε την γυναίκα που στα 81 της χρόνια έφτιαξε εφαρμογή για iPhone!

Ο προγραμματισμός υπολογιστών μπορεί να φαντάζει ως μια θελκτική δεξιότητα κι ένα αξιοσημείωτο προσόν των νεότερων γενιών, αλλά η Masako Wakamiya απέδειξε ότι ανεξαρτήτως ηλικίας ο καθένας μπορεί να «σπάσει τον κώδικα», καταφέρνοντας να κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για το επίτευγμά της.

Η Masako Wakamiya είναι 81 χρονών και απέχει πολύ από μια τυπική γυναίκα της ηλικία της. Αυτή η γυναίκα απ' την Ιαπωνία χρησιμοποίησε όλα όσα ήξερε για κώδικα προγραματισμού και έφτιαξε μόνη της ένα iPhone app, θέλοντας να εμπνεύσει κι άλλους στην ηλικία της να κάνουν το ίδιο.

Η εφαρμογή, που ονομάζεται Hinadan, βασίζεται σε μια παραδοσιακή ιαπωνική γιορτή γνωστή ως «Ημέρα κοριτσιών».

Η Wakamiya αγόρασε τον πρώτο υπολογιστή της στα 60 της χρόνια, όταν συνταξιοδοτήθηκε μετά από 43 χρόνια υπηρεσίας σε μια μεγάλη τράπεζα. Σε μια ομιλία που έδωσε το 2014 στο Τόκιο, περιέγραψε πώς ρύθμισε μόνη τον υπολογιστή της και άρχισε να κάνει online chatting, μια εμπειρία που της έμαθε πολλά και της έδωσε νέο σκοπό στη ζωή.

Τώρα λειτουργεί μια ιστοσελίδα που προσφέρει μαθήματα τέχνης και οδηγούς για επαγγελματίες χρήστες υπολογιστών.Μοιράστηκε την υπέροχη ιστορία της στο TedxTokyo to 2014 με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους στην ηλικία της να «αγκαλιάσουν» την τεχνολογία και να μην σταματήσουν ποτέ να αναζητούν τη γνώση.

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.