Αυτά είναι τα 3 -απλά αλλά απαραίτητα- βήματα φροντίδας του υπολογιστή, που πολλοί αμελούν

Οι υπολογιστές μπορεί να έχουν εξελιχθεί πλέον ως ιδιαίτερα φιλικοί προς τον χρήστη μέσα στα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν ακόμη δρόμο για να αγγίξουν την τελειότητα. Οι υπολογιστές μας για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες τους αλλά και να καταφέρουν να τις διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα, απαιτούν επισταμένη φροντίδα και σωστή συντήρηση. 

Οι περισσότεροι έχουν την τάση να αμελούν, να αναβάλουν ή να ξεχνούν την φροντίδα του υπολογιστή τους και σιγά-σιγά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουν με ένα πιο αργό, παρατημένο και λιγότερο ασφαλές μηχάνημα. 

Η φροντίδα που έπρεπε να αποτελεί συνήθεια του χρήστη επανέρχεται στο μυαλό του ξανά όταν φτάσει η στιγμή που προκύψει ένα οποιοδήποτε πρόβλημα που θα τον δυσκολέψει. 

1. Καθαρίζετε τακτικά τον υπολογιστή σας, το πληκτρολόγιο και την οθόνη

Ο τακτικός καθαρισμός του υπολογιστή είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του. Ο εξωτερικός καθαρισμός του υπολογιστή προτείνεται να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα και ο εσωτερικός καθαρισμός περίπου κάθε 6 μήνες, ανάλογα την χρήση.

Αν και ο εσωτερικός καθαρισμός μπορεί για κάποιους να ακούγεται ως κάτι απλό, πριν όμως αποφασίσετε ότι είναι μια διαδικασία που θέλετε να αναλάβετε, θυμηθείτε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα, σε κάποιες περιπτώσεις μη αναστρέψιμα. Όπως συμβουλεύουν οι τεχνικοί των iRepair, o καθαρισμός του υπολογιστή είναι μια βασική διαδικασία συντήρησης του υπολογιστή μας και δεν πρέπει να αμελείται.

2. Οργανώστε τα αρχεία σας - σβήστε ότι δεν χρειάζεστε - κάντε back up 

Οργανώστε τα αρχεία σας που μπορεί να βρίσκονται σκόρπια σε διάφορα σημεία του υπολογιστή σας, από το desktop έως τον C: drive. Με την οργάνωση των αρχείων θα δείτε ποια από αυτά σας είναι ακόμη χρήσιμα, ποια σημαντικά και ποια δεν χρειάζεστε να έχετε πια αποθηκευμένα και να σας δεσμεύουν πολύτιμο χώρο.

Για να προστατέψετε ότι έχετε αποθηκεύσει, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών αρχείων σας, των φωτογραφιών, της μουσικής, των video και των πολύτιμων εγγράφων σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα για να αυτοματοποιήσετε το backup και την ασφάλεια των αρχείων σας. 

3. Προστασία Antivirus 

Η ηλεκτρονική ασφάλεια έχει ως αφετηρία πάντα ένα ενεργό και ενημερωμένο antivirus. Η προστασία του υπολογιστή μας όσο σερφάρουμε στο internet είναι όχι απλά σημαντική αλλά απαραίτητη. Κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ αρκετά «προσεκτικός» μέσα στο διαδίκτυο γιατί οι κίνδυνοι είναι αρκετοί και οι περισσότεροι ιδιαίτερα «ύπουλοι». 

iRepair LIVE CHAT
Για κάθε απορία, μιλήστε μαζί μας.