click2call
10 celebrities που ξέρουν από τεχνολογία Pin Tweet Share

10 celebrities που ξέρουν από τεχνολογία

17/02/2021
Τους έχουμε «γνωρίσει» μέσα από τη μεγάλη και μικρή οθόνη, αλλά δεν ξέραμε ότι αγαπούν την τεχνολογία. Μερικοί είναι γνωστοί gadget geeks, άλλοι έχουν υποδυθεί tech-savvy ρόλους και μας είχαν υποψιάσει ενώ κάποιοι άλλοι μας δημιούργησαν έκπληξη.
 
Robert Downey, Jr.
 
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με άλλο πρόσωπο, παρά τον Iron Man. Φαίνεται πως ο χαρακτήρας της ταινίας Τόνι Σταρκ είναι το alter-ego του Robert Downey, Jr, αφού ο αγαπημένος πρωταγωνιστής ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία και στην πραγματική ζωή. Εκτός από το ότι ήταν ο ambassador της OnePlus για κινητά, έχει ιδρύσει το footprintcoalition με στόχο την ενίσχυση των περιβαλλοντικών start-ups που δημιουργούν τεχνολογία με “πράσινο” αντίκτυπο.
 
 
Lady Gaga

Η Lady Gaga δεν ασχολείται μόνο με τη μουσική και την υποκριτική. Ασχολείται και με πρωτότυπα gadgets. Σε συνεργασία με την εταιρία Polaroid, σχεδίασε την σειρά Polaroid Grey Label που κυκλοφόρησε το 2010. Περιλάμβανε έναν εκτυπωτή στιγμής ZINK που συνδέονταν με το κινητό για να εκτυπώνει φωτογραφίες, φωτογραφική στιγμής και ένα σετ γυαλιών με κάμερα που μετατρέπει κάθε εικόνα σε “fashion statement”.
 
 
Ryan Seacrest

Ο γνωστός παρουσιαστής Ryan Seacrest εκτός απ’ τα πλατό της Αμερικής, δηλώνει το παρόν και στην αγορά της τεχνολογίας. Ήταν ιδρυτής του Typo keyboard, ένα πληκτρολόγιο για iPhone 5/6. Ναι σωστά διάβασες, ήταν αξεσουάρ που εφάρμοζε στο κινητό σαν θήκη με πλήκτρα και θύμιζε το στυλ των BlackBerry κινητών της εποχής. Λανσαρίστηκε το 2014, η ιστορία του όμως έληξε κάπως άδοξα. Η BlackBerry μήνυσε την Typo για την “κλεμμένη πατέντα” και έριξε τίτλους τέλους για τη συσκευή.
 
 
Karlie Kloss

Αν κάτι δεν περιμέναμε από το μοντέλο της Victoria Secret είναι να κινείται στον τεχνολογικό κόσμο με την ίδια άνεση που περπατάει στην πασαρέλα. Η Karlie Elizabeth Kloss από πολύ νωρίς κατάλαβε πώς η τεχνολογία επηρεάζει και τη βιομηχανία της μόδας και έτσι ξεκίνησε μαθήματα προγραμματισμού για να μάθει τεχνικές όπως 3D φωτογραφήσεις, πώς να πετάει drones με κώδικα κτλ. Αργότερα, ίδρυσε το  "Kode with Klossy” ένα δωρεάν summer camp δύο εβδομάδων για κορίτσια από 13 έως 18 ετών που διδάσκονται τα βασικά για τις γλώσσες προγραμματισμού: HTML, Ruby, JavaScript, CSS και Swift. Σήμερα αυτά τα σεμινάρια αναλογούν σε 50 και βρίσκονται σε 25 πόλεις της ΗΠΑ.
 
 
Leonardo DiCaprio

Εκτός από Oscar, ο Leonardo DiCaprio φαίνεται πως κέρδισε έδαφος και στον τομέα της τεχνολογίας. Μαζί με τον entrepreneur Carlos Slim, δημιουργήσανε το Mobli,  ένα app για ανταλλαγή real time φωτογραφιών και βίντεο στη λογική του Snapchat. Επίσης, έχει επενδύσει στην startup Cue για τη δημιουργία συσκευής που παρακολουθεί την πορεία της υγείας, αλλά και το RUNA μια μάρκα τσαγιού που στηρίζει τους ιθαγενείς αγρότες του Αμαζονίου.
 
 
Ashton Kutcher

O Ashton Kutcher είναι ο τύπος που θα φτιάξει τον υπολογιστή του μόνος του. Έχει υποδυθεί τον Steve Jobs και έναν εκατομμυριούχο στο “Two and a Half Men” που πούλησε την εταιρία του στη Microsoft. Οι ρόλοι μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικοί, αλλά έχουν μια δόση αλήθειας, αφού εκτός από ταλέντο έχει και τεχνογνωσία. Έμαθε προγραμματισμό όταν σπούδαζε και έχει επενδύσει σε 51 εταιρίες τεχνολογίες, έχει στηρίξει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό code.org ενώ το 2013 τον προσέλαβε η Lenovo ως μηχανικό προϊόντων για τη σειρά tablet Yoga. Το Yoga Tablet 2 Pro είχε ενσωματωμένο προβολέα και ο Ashton ήταν το πρόσωπο «κλειδί» για την κατασκευή του, φέρνοντας νέες ιδέες και προκλήσεις στο τραπέζι.
 
 
Jared Leto

Μουσικός, ηθοποιός γνωστός για το Oscar του και εξίσου γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο για τις επενδύσεις του. Ο Jared Leto έχει στο ιστορικό του περισσότερες από 40 επενδύσεις στον κόσμο της τεχνολογίας και εταιρίες της Silicon Valley μεταξύ των οποίων είναι το Reddit, Wish, Nom κτλ. Αυτό θα πει επιχειρηματικό ένστικτο!
 
 
Will.i.am

Ο frontman των Black Eyed Peas μας είχε κάνει ήδη μια εισαγωγή στην σχέση του με την τεχνολογία, δημιουργώντας ένα tech-loving μουσικό άλμπουμ. Δεν είναι λίγοι οι μουσικοί και οι παραγωγοί που γνωρίζουν software για να “κωδικοποιούν” τη μουσική τους, αλλά ο William Adams το έχει πάει σε άλλο επίπεδο και διεκδικεί τον τίτλο του προγραμματιστή. Έχει πάρει μέρος σε ρομποτικό διαγωνισμό στο Hampshire University, το 2011 η εταιρία Intel τον προσέλαβε ως creative director για τον σχεδιασμό tablet και laptop και διδάσκει προγραμματισμό στον οργανισμό I.am.an.angel.Foundation που ο ίδιος έχει ιδρύσει, για να δώσει ευκαιρίες στους μαθητές που ξεπερνούν τα στενά όρια της τάξης.
 
 
Bono

O τραγουδιστής των U2 εκτός από ηγετική προσωπικότητα της σύγχρονης ροκ μουσικής και ακτιβιστική δράση, έχει στο “βιογραφικό” του και επενδύσεις στη Silicon Valley. Από το 2004 είναι συνιδρυτής στην εταιρεία Elevation Partners που κάνει επενδύσεις σε Yelp, Facebook, Dropbox κτλ και άλλες εταιρείες τεχνολογίας και media.
 

Jimmy Fallon

Ο γνωστός talk-show παρουσιαστής στο The Tonight Show, πριν αποφασίσει να εμφανιστεί στα φώτα της δημοσιότητας, σπούδαζε προγραμματισμό C++ στο κολέγιο Saint Rose της Νέας Υόρκης. Έμαθε όλες τις γλώσσες προγραμματισμού για να στραφεί τελικά στη κωμωδία, μόλις ένα εξάμηνο πριν πάρει το πτυχίο του. Τελικά πήρε πτυχίο επικοινωνίας λίγα χρόνια αργότερα κάνοντας καριέρα μπροστά απ’ την οθόνη.