click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Διαστημικό μπαλόνι για γεύμα στην στρατόσφαιρα Pin Tweet Share

Διαστημικό μπαλόνι για γεύμα στην στρατόσφαιρα

26/05/2023

Ο Vincent Farret d’Astiès, πρώην ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας πουλάει «εισιτήρια προκράτησης» για επερχόμενα ταξίδια σε μια κάψουλα υπό πίεση, που ονομάζεται Celeste. Προσαρτημένη σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι και με θέα τα αστέρια και τη Γη, θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες πιάτα με αστέρι Michelin, δημιουργώντας το εγχείρημα διαστημικού τουρισμού.

Η ιδέα είναι ότι θα υπάρχει μια περιστρεφόμενη πόρτα και μερικοί σεφ που θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τι θα υπάρχει στο μενού. Οι σεφ της Celeste δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Σκοπός είναι «οι σεφ να μπορούν να ασκήσουν τη δημιουργική τους άδεια και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης της εμπειρίας των επισκεπτών για να προσφέρουν κάτι εκλεπτυσμένο και ανεβασμένο». Έτσι, οι σεφ μπορούν να αποφασίσουν αν το φαγητό πρέπει να γίνει πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αυτή η κάψουλα θα ανέβει σε ύψος 25.000 μέτρων, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης, έχοντας την δυνατότητα να πιούν κρασί και να δειπνήσουν, θαυμάζοντας την εξωπραγματική θέα.
 

Τα εισιτήρια προκράτησης κοστίζουν 10.000 ευρώ και δίνουν στους αγοραστές την ευκαιρία να κάνουν κράτηση θέσης κάθε φορά που αγοράζουν εισιτήρια. Συνολικά, ένα ταξίδι στο Celeste θα κοστίζει 120.000 ευρώ.

Η εταιρεία Zephalto είπε στο CNN Travel ότι οι θέσεις στις πρώτες πτήσεις από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025, έχουν ήδη κλείσει και τώρα πωλούνται θέσεις προκράτησης για τα μέσα του 2025 και μετά.

Η κάψουλα Celeste υπόσχεται να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο μέγιστο ύψος σε μόλις 90 λεπτά, με ταχύτητα τεσσάρων μέτρων το δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, η κάψουλα θα «αιωρείται» πάνω από τη Γη για τρεις ώρες- άφθονος χρόνος για να απολαύσετε ένα γεύμα πολλαπλών πιάτων και πολλά ποτήρια εκλεκτό γαλλικό κρασί.

Ο Farret d’Astiès είπε στο CNN Travel ότι ενώ οι επιλογές φαγητού και ποτών της Celeste θα είναι πολυτελείς, «η θέα και το συνολικό ταξίδι παραμένουν το επίκεντρο της προσφοράς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του περιβάλλοντός τους».

Αυτές οι κάψουλες δεν θα εισέλθουν στην πραγματικότητα στον υποτροχιακό χώρο, δηλαδή οι ταξιδιώτες δεν θα εκτίθενται στην έλλειψη βαρύτητας, αλλά θα συνεχίσουν να πετούν σημαντικά υψηλότερα από το μέσο εμπορικό αεροπλάνο. Αυτό σημαίνει υπέροχη θέα στη Γη και τα αστέρια, αλλά χωρίς απώλεια βαρύτητας με συνοδευτικό αίσθημα ελλειψης της.

Ο ιδρυτής του, παρομοιάζει την ατμόσφαιρα μέσα στο Celeste σαν να ταξιδεύεις με αεροπλάνο, αλλά με πιο απίστευτη θέα και πολυτελή vibes. Το εσωτερικό της κάψουλας υπό πίεση σχεδιάζεται επί του παρόντος από τον Γάλλο σχεδιαστή Joseph Dirand. Τα σχέδια δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, αλλά η Zephalto υπόσχεται ότι θα αποπνέουν το «γαλλικό savoir-faire».

Η Zephalto λέει ότι ολοκλήρωσε τρεις πιλοτικές δοκιμαστικές πτήσεις, με άλλη μια προγραμματισμένη για αργότερα αυτό το έτος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει ολόκληρο το ταξίδι. Οι πτήσεις θα είναι ανοιχτές σε άτομα όλων των ηλικιών και δεν απαιτείται προηγούμενη εκπαίδευση.

Προς το παρόν, η Celeste σχεδιάζεται να απογειωθεί από τη Γαλλία, αλλά η Zephalto ελπίζει να γίνει παγκόσμια σύντομα.